Societat 03/12/2020

Menorca desenvoluparà deu accions de conservació a la Reserva de la Biosfera amb el programa Marebi

Té una durada d'un any i un cost de 86.817,50 euros

Ivan Martin
2 min
La Reserva de Biosfera de Menorca impulsarà diverses accions en el marc del projecte MAREBI, aprovat pel govern espanyol.

MaóLa Reserva de la Biosfera de Menorca ha rebut l'aprovació del projecte Marebi, que permetrà impulsar deu accions de conservació i divulgació del medi marí a l'illa. Amb un pressupost de 86.000 euros, el projecte rep fons del programa Pleamar de la Fundació Biodiversitat per fer estudis sobre el fons marí, seguidament d'espècies marines i accions de divulgació. Durant el 2020, el Departament de Medi Ambient del Consell ha presentat el projecte Gestió d'espais marins protegits en una Reserva de Biosfera insular (Marebi), aprovat pel Ministeri per a la Transició Ecològica.

Aquest té com a objectiu la compatibilització de l'ús turístic marí amb la conservació dels espais marins protegits presents a l'illa. Té una durada d'un any i un cost de 86.817,50 euros, un 75% dels quals prové de la subvenció rebuda i el 25% restant és aportat pel Consell. Es duran a terme diverses accions d'investigació que permetran conèixer millor els ecosistemes i espècies, i millorar-ne la gestió, així com les actuacions de comunicació i divulgació per detallar el patrimoni present, la seva importància i amenaces.

Entre les actuacions que es duran a terme cal remarcar un estudi de base per a la definició de zones marines vulnerables dins la Xarxa Natura 2000, l'elaboració de cartografia bionòmica detallada de les zones Xarxa Natura 2000, fer un seguiment d'aus marines pel seu ús com a indicadors de l'estat de conservació del medi marí, un seguiment de praderies marines, per al seu ús com a indicadors de l'estat de conservació del medi marí i dels impactes que els afecten. D'altra banda, es farà un cicle de cinema per incrementar la sensibilització general de la població, s'editarà un document de bones pràctiques per a navegants, s'efectuaran tallers escolars sobre temes marins, es crearan informadors a les platges, s'impartiran conferències i taules rodones, i, finalment, es posaran en marxa accions de divulgació del projecte.

stats