Societat 22/09/2021

Menorca demana al Govern fons per a dos projectes valorats en 8,4 milions d'euros

La idea és millorar equipaments d'urbanitzacions i desenvolupar la sostenibilitat al port de Maó

Iván Martín
1 min
El Consell ha demanat doblers per millorar la sostenibilitat del port de Maó.

MAÓEl Consell de Menorca ha presentat aquest dimecres públicament dos projectes que necessiten l'ajut del Govern balear per veure la llum, perquè han de menester finançament a través del programa Plans de Sostenibilitat Turística del govern espanyol.

Es tracta del projecte "Pla de millora de la sostenibilitat turística de Menorca com a Reserva de Biosfera", que implica una inversió total de 4,8 milions d'euros. D'altra banda, el segon projecte presentat, "Port de Maó, Port Sostenible 2030", requereix un esforç econòmic de 3,6 milions d'euros.

El primer pretén impulsar la renovació i modernització de les instal·lacions i infraestructures obsoletes de les urbanitzacions turístiques per donar resposta a les necessitats actuals. El segon sorgeix davant la necessitat de donar un nou impuls al port natural més gran d'Europa, apostant per crear un laboratori de port sostenible des dels àmbits econòmic, social i ambiental.

El programa de Plans de Sostenibilitat Turística en Destins ha estat elaborat per la Secretaria d'Estat de Turisme amb la participació de les comunitats autònomes, que en el cas de les Balears ho coordina el Govern i els consells insulars. Els projectes elegits seran finançats al 100% amb Fons Europeus. Cal recordar que Menorca ja té un projecte aprovat, Menorca Reserva de Biosfera i Turisme 0CO2, corresponent a la primera edició del programa, que es troba en procés d'execució.

stats