Societat 03/05/2021

Menorca ha concedit 41 certificacions amb el distintiu Reserva de la Biosfera

Es reconeixen les empreses que desenvolupen l'activitat amb criteris sostenibles

Iván Martín
1 min
La finca de Binissuès és una de les que han obtingut el segell de qualitat.

MaóEl Consell de Menorca ha atorgat un total de 41 certificacions Reserva de la Biosfera a productes, serveis turístics i allotjaments de l'illa, segons ha anunciat aquest dilluns la institució. D'altra banda, s'han reconegut 31 empreses que ja disposen de l'acreditació de la marca, mentre que unes 24 es troben en procés de tramitació.

Les darreres certificacions autoritzades pel Consell són els gelats de La Casa del Gelato, la carn de Be de Ruma, el formatge i el iogurt de Lluriach, els allotjaments de Cristine Bedfor Guest Houses i l'hotel Estil·let, i les activitats de Binissuès, MenorcAventura i Elitechip. La marca premia aquelles empreses que desenvolupen la seva activitat amb criteris de protecció del medi natural i la cultura de Menorca.

Dels darrers en ser reconeguts, destaca la finca de Lluriach (Es Mercadal), que ha aconseguit el segell de qualitat després de cinc generacions de pagesos elaborant formatge de la denominació d'origen Mahón-Menorca, a més de iogurt artesà, amb la llet obtinguda exclusivament de les seves vaques i mitjançant un sistema respectuós amb el medi ambient. Un altre exemple és la finca de Binissuès (Ferreries), un complex arquitectònic del segle XVIII que acull el Museu de Ciències Naturals i les activitats guiades del cel nocturn que contribueixen a la difusió dels valors de la Reserva de la Biosfera.

stats