Successos
Societat 28/12/2022

La menor del vídeo de la discoteca Waka denuncia una agressió sexual i diu que no recorda res

El noi que apareix al vídeo, que és major d'edat, també ha posat una denúncia per la difusió de les imatges d'una fel·lació

3 min
La façana de la discoteca Waka en una imatge d'arxiu.

Barcelona"Va demanar un refresc a la barra i es va quedar en blanc, com si l'haguessin drogat". Aquesta és la versió de la noia de 16 anys que dilluns va denunciar la difusió d'un vídeo sexual on sortia ella fent una fel·lació a un noi enmig de la pista de ball de la discoteca Waka de Sant Quirze del Vallès. Així consta a la denúncia que la seva mare va presentar a la comissaria de Caldes de Montbui dels Mossos d'Esquadra i, segons fonts al corrent de la investigació, en el seu escrit, la menor no només denuncia la gravació i difusió del vídeo, sinó també una agressió sexual.

La mare ha explicat en declaracions a TV3 que la seva filla li va dir que no es recorda de res: "No sé per què ha passat això, jo no puc haver sigut". En poques hores, el vídeo va acumular centenars de milers de visualitzacions a les xarxes socials i ara els Mossos investiguen qui el va gravar i qui el va difondre, però també si la menor estava sota els efectes d'una droga de submissió química. Aquella nit, la del divendres 23, era segons la mare el primer cop que la seva filla anava a una discoteca. Waka permetia aquell dia l'entrada a menors de 18 anys, tot i que també hi podien entrar majors d'edat. És el cas del noi que també apareix en el vídeo, que té 19 anys i també ha presentat una denúncia. En el seu cas, es limita a la gravació i la difusió del vídeo.

Retirada del vídeo

Segons ha anunciat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, que ha condemnat els fets aquest dimecres des de la comissaria de Sant Martí, els Mossos ja s'han posat en contacte amb les xarxes socials per on corria el vídeo, com Twitter o TikTok, perquè retirin aquest contingut. Alguns vídeos ja s'han eliminat. La policia també investiga quin paper va tenir la discoteca i què més podia haver fet per evitar-ho. De fet, la mare de la menor acusa Waka de no fer res: "Ningú va anar a separar-los".

Aquesta és una nova polèmica que sacseja una discoteca que ha estat en el punt de mira per diversos incidents els últims anys. L'Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha demanat en repetides ocasions a la conselleria d'Interior que la tanqui, però aquest dimecres Elena ha reblat que és el consistori qui dona i treu llicències d'oci nocturn. Pocs minuts després el consitori vallesà ha fet públic un comunicat en què assegura sentir-se en "absoluta indefensió" davant la discoteca Waka i insta, de nou, la Generalitat a "exercir les seves competències" perquè el local deixi de ser "una activitat tan insegura i problemàtica".

El conseller Elena ha recordat que els Mossos han fet nombrosos operatius policials en aquesta discoteca i que ara hi ha un procediment de sanció obert per problemàtiques anteriors. El titular d'Interior ha demanat un exercici de “reflexió” per “preservar al màxim” la identitat de la menor i evitar una “nova victimització”. Tant la conselleria com l'Ajuntament de Palau Solità i Plegamans, d'on és veïna la menor, han posat a disposició de la víctima un servei d'acompanyament i suport, així com assessorament jurídic si ho necessita. "Actuarem amb rapidesa i determinació per esbrinar els fets i les responsabilitats que es deriven dels fets i de la seva difusió així com també les responsabilitats del local", ha conclòs el conseller, que ha avisat que el vídeo es podria considerar pornografia infantil. També la delegada del govern espanyol contra la Violència de Gènere, Victoria Rosell, ha condemnat els fets i ha fet una crida a la ciutadania a no difondre el vídeo.

Telèfons contra les violències: gratuïts i confidencials

  • Generalitat de Catalunya: 900 900 120
  • Ministeri d'Igualtat: 016
  • WhatsApp: 600 000 016
  • Emergències: 112

stats