Societat 24/05/2022

La meitat dels instituts permeten als alumnes fer feina amb el mòbil a l'aula

A les Balears hi ha un ordinador per cada dos alumnes, segons el Ministeri d'Educació

1 min
Estudiants a l'aula amb un mòbil.

PalmaCada vegada més centres educatius obren les portes a la digitalització, i amb ella, a l'ús dels mòbils dins les aules. A les Balears, el 56% dels instituts varen permetre a l'alumnat de l'ESO emprar el mòbil amb finalitat educativa, segons l'informe Estadística de la Sociedad de la Información y la Comunicación en los centros educativos no universitarios del Ministeri d'Educació, que fa referència al curs 2020-2021.

Aquest percentatge augmenta en les etapes no obligatòries. Al Batxillerat el 68% dels centres deixen emprar els telèfons amb motius educatius; mentre que a la Formació Professional Bàsica es fa al 67%; a la Formació Professional de Grau Mitjà, al 73% dels centres; i a la Formació Professional de Grau Superior, al 68,4%.

L'informe també revela que el 98% de les escoles i instituts illencs tenen connexió a internet, però hi ha un ordinador per cada dos alumnes de mitjana; 2,5 als centres de Primària i el 2,4 a la Secundària i FP. No hi ha gairebé diferència amb la privada, que registra 1,8 alumnes per dispositiu. La mitjana a escala de l'Estat és de 2,5 estudiants per PC.

Amb més dispositius mòbils

Les Illes són la tercera comunitat amb un major percentatge de dispositius mòbils, després de Castella la Manxa i el País Basc. En concret, del total d'aparells, el 57,5% són ordinadors portàtils i el 10,7% són tauletes; l'altre 31,5% són ordinadors de sobretaula.

Per acabar, l'Estadística apunta que gairebé la meitat (el 47%) dels centres educatius de les Balears participen en projectes, convocatòries o experiències relacionades amb l'ús de les tecnologies educatives. Així, la comunitat se situa lleugerament per sobre de la mitjana espanyola, que és del 41,3%.

stats