Societat 24/07/2019

Medicina, Infermeria i Psicologia, els graus més desitjats de la UIB

El nombre de preinscripcions per a estudis de grau de la UIB ha augmentat un 20%

Ara Balears
2 min
Més de 4.000 estudiants balears afronten el primer dia de la selectivitat sense incidències

PalmaLa UIB ha fet públic aquest dilluns el nombre de prescripcions per a estudis de grau i les notes de tall orientatives dels graus. Tot i l'augment del 20% de les preinscripcions, la carrera més desitjada continua sent Medicina. La llista dels graus més sol·licitats la completen Infermeria, Psicologia, Educació Primària, Fisioteràpia, Administració i Direcció d'Empreses i Educació Infantil.

Pel que fa a les notes de tall, igual que en el nombre de preinscripcions, Medicina lidera de classificació. La nota de tall orientativa per cursar aquest grau és un 12,396. Infermeria és la segona, amb una nota de 9,708, mentre que el tercer grau amb la nota de tall més elevada és física, amb un 9.626. A més, a la llista de les carreres amb una nota de tall més elevada hi destaquen Fisioteràpia, el doble grau d'ADE i Turisme, Bioquímica i Matemàtiques.

En el comunicat, la UIB ha recordat que aquestes notes de tall són orientatives, ja que en funció del nombre de sol·licituds i el nombre de places de cada estudi es configura la nota de tall real.

La UIB ha destacat l'augment de quasi un 20% de les preinscripcions per al curs 2019-2020. Per al curs que ve s'han preinscrit un total de 6.189 alumnes, respecte dels 5.098 que varen fer la preinscripció l'any passat.

El procés d'admissió i matrícula per a l'alumnat que decideix estudiar un grau a la UIB ha de passar tres llistes d'admissió. La primera va sortir el dia 17 de juliol; la segona, el 22 de juliol, i la tercera sortirà el 29 de juliol.

Cada llista d'admissió configura un mapa de matrícules i notes de tall en funció de les persones que són admeses a cada estudi. L'alumnat sol fer la preinscripció per ordre de preferència en l'estudi i la universitat en els quals voldria ser admès. Com que Espanya és un districte únic, cada comunitat autònoma fa el seu procés d'admissió i matrícula, amb dates diferents. Aquest fet implica que les dades es moguin en funció de la plaça que tria cada alumne.

stats