Societat 04/06/2022

Medi Ambient inicia un nou sistema per regular l'escalada a la Serra

A partir d'ara serà "dinàmic" en funció de la presència o absència d'espècies de fauna protegides

ARA Balears
1 min
Un home practicant l'escalada.

PalmaEl director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha anunciat aquest dissabte, en la Jornada de Medi Ambient i Muntanya, un nou sistema per regular la pràctica d'escalada a la serra de Tramuntana. En aquest sentit, el Govern ha explicat que a partir d'ara serà "dinàmic" en funció de la presència o absència d'espècies de fauna protegides.

Mas ha declarat que cada any es revisaran les vies d'escalada que fins ara estaven restringides per motius de nidificació, a fi de comprovar o descartar el possible impacte sobre espècies properes a les vies existents. Si escau, s'actualitzarà el llistat de les zones amb limitacions temporals d'accés.

L'escalada és una activitat autoritzable en l'àmbit de la serra de Tramuntana, excepte a les zones d'exclusió, on no està permesa. La presència d'espècies protegides, com és el cas d'aus rapinyaires, fa que en determinades zones de l'espai protegit l'escalada tingui restriccions relacionades amb la conservació i gestió d'aquest espai. Així, ha recalcat Medi Ambient, a partir d'ara es revisaran les vies amb limitacions temporals per tal de certificar si han de continuar restringides o, en cas contrari, alliberar-les fins a la revisió següent. D'aquesta manera, quan les persones interessades tramitin l'autorització pertinent, que és vàlida durant un any a partir de la data d'emissió, disposaran d'informació actualitzada de les zones d'escalada amb restriccions de pas.

Mas ha manifestat que aquesta "és una passa més en l'afavoriment de la pràctica d'escalada als llocs autoritzats, que s'afegeix a l'agilitació dels tràmits d'autorització a través de la plataforma digital que es va posar en marxa fa dos anys i que ha tingut bona acollida".

stats