Medi ambient
Societat 10/11/2022

Medi Ambient informa desfavorablement del pla de residus de l’hotel Formentor

La Direcció General de Residus considera que no s’identifiquen els gestors dels residus autoritzats i tampoc s’ha fet previsió del tractament de la terra generada per la gran excavació final

2 min
L'Hotel Formentor ha estat enderrocat completament

PalmaNou entrebanc en la polèmica gestió del projecte de construcció del nou hotel Formentor. La Direcció General de Residus ha informat desfavorablement del pla de residus que l'empresa promotora va presentar acompanyant la memòria corresponent per poder executar la demolició i suposada reconstrucció de l'hotel, que ha acabat en un enderrocament total i en l'aixecament d'obra nova que, segons l'Ajuntament, no disposa de la preceptiva llicència.

En concret, la Direcció General de Residus considera que el pla no inclou la identificació que marca la llei dels gestors de residus inscrits en el registre oficial, i a més tampoc no fa previsió de com es tractaran els residus procedents de l'excavació, que bàsicament és material natural, i no es pot enviar directament als gestors habituals, i que en tot cas ha de constar en el projecte original.

Cal recordar que el projecte original, que a hores d'ara ja té una petició de modificació per part de la promotora, no incloïa cap previsió de demolició total i, per tant, no preveia una gran excavació. Segons l'oposició municipal de Pollença, des del primer minut estava previst tirar tot l'hotel i aixecar-ho tot nou, tot i que el projecte parlava de reforma i no d'obra nova.

Ara, residus afirma que la proposta de l'empresa no s'ajusta al que s'està executant, i, per tant, informa desfavorablement, i a més insta l'Ajuntament de Pollença que requereixi al promotor per tal que presenti un pla de residus que compleixi la legislació vigent, afirmant que l'actual no ho fa.

La suposada reforma i ampliació de l'hotel Formentor ha estat envoltada per la polèmica des del moment en què es va enderrocar tot l'edifici, tot i no disposar de la llicència corresponent. L'Ajuntament de Pollença va decretar l'aturada de les obres, però aquest fet no s'ha donat. Els promotors havien presentat una modificació del projecte afirmant que l'enderrocament havia esdevingut inevitable. Pollença va atorgar permís per a aquesta demolició, però encara l'empresa no disposa de la preceptiva llicència per aixecar nova planta, tal com li requeria l'Ajuntament.

stats