Societat 14/08/2021

Medi Ambient enxampa un campista fent foc a la Serra en plena onada de calor

ARA Balears
1 min
Moment en què els agents han trobat el foc encès.

PalmaEn plena onada de calor i en un dia en què s'han superat els 40 graus en algunes zones de les Balears com Llucmajor, Porreres i Lluc, els agents de Medi Ambient han enxampat un campista fent foc a la serra de Tramuntana.

Segons han informat a través de les xarxes, ha estat un particular el que ha donat l'avís i quan han arribat al lloc han trobat el foc encès devora d'una tenda de campanya. En aquell mateix moment han aixecat una acta. Precisament han recordat que ells es troben en l'obligació d'investigar possibles infraccions ambientals i que en aquests moments s'ha d'extremar la precaució dins el bosc a causa de la temperatura extrema.

Cal recordar que durant tota la setmana des del Govern i les diferents institucions han tornat a recordar que des de l'1 de maig fins al 15 d'octubre està prohibit fer foc al bosc i a menys de 50 metres de terreny forestal. A més, aquesta mateixa setmana des de la Conselleria de Medi Ambient han advertit que l'alta temperatura se suma a l'estat sec de la vegetació i la manca de pluja. Aquests ingredients, diuen, "són perfectes per fer que el foc sigui més intens i més extens".

stats