Societat 03/02/2021

Medi Ambient destina 1,2 milions a renovar la xarxa d'estacions que controla el cabal dels torrents

Es milloraran les 21 que hi ha a Mallorca i se'n crearan una dotzena més, mentre que es preveu que se n'instal·lin sis de noves a Menorca i dues a Eivissa

1 min
L'estació hidrològica del torrent de la Riera.

La Conselleria de Medi Ambient ha invertit 1,2 milions d'euros a renovar la xarxa d'estacions que controla el cabal dels torrents de Mallorca. L'objectiu és millorar les 21 que hi ha a l'illa i crear-ne una dotzena més, mentre que es preveu que se n'instal·lin sis de noves a Menorca i dues a Eivissa. A més, s'equiparan amb sondes automàtiques i s'implantarà un sistema de recopilació telemàtica de dades.

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha explicat en un comunicat que la inversió "permetrà millorar la fiabilitat de les dades que aporten aquestes estacions i el coneixement dels cabals infiltrats als aqüífers". La iniciativa suposarà complir amb el que estableix el Pla hidrològic de les Balears, ha apuntat.

El projecte s'ha presentat a l'estació que hi ha al torrent de la Riera, on s'han condicionat els accessos i s'ha reparat la solera. També s'ha protegit el llit del torrent amb una escullera engravada amb formigó i s'ha reparat l'estació, sobre la qual s'ha instal·lat un panell solar.

També s'ha netejat el pou i s'hi ha instal·lat una sonda submergible i una escala limnimètrica de fundició d'alumini de dos metres d'alçària per mesurar el cabal del torrent. De la partida pressupostada, 762.483 euros es financen amb fons de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS).

stats