Societat 05/07/2022

Medi Ambient crea faixes de prevenció d'incendis forestals a 21 punts crítics de les Illes

El projecte s'ha finançat amb 456.600 euros provinents de l'Impost de Turisme Sostenible

ARA Balears
1 min
El Clot del Guix, Alaró.

PalmaEl conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha visitat aquest dimarts el Clot del Guix, a Alaró, on s'ha executat una faixa de prevenció d'incendis forestals en una superfície d'una hectàrea. Aquesta és una de les actuacions emmarcades en el projecte 'Tractament del combustible vegetal en punts estratègics de gestió enfront al risc d'incendis forestals', finançat amb 456.630 euros provinents de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS). El pla, iniciat el setembre del 2021, ha propiciat la creació d'un total de 21 faixes arreu de 52,5 hectàrees de Mallorca, Menorca i Eivissa.

El Govern ha apuntat que les feines han consistit a reduir la càrrega de combustible i eliminar la continuïtat vertical i horitzontal de la vegetació per tal de minvar la perillositat del foc. Els treballs s'han centrat en els punts crítics que estableix el IV Pla General de Prevenció d'Incendis Forestals.

Per illes, a Eivissa s'han creat faixes a 20,5 hectàrees de territori a Sant Joan (es Murtar). A Mallorca han estat 20 hectàrees repartides entre els municipis de Pollença (Coll de Formentor), Artà (sa Duaia, es Verger i el Campament dels Soldats), Bunyola (sa Comuna), Manacor (sa Carrotxova) i Escorca (Míner Gran). A Menorca s'han executat tasques a 12 hectàrees a Ciutadella (Algaiarens), es Mercadal (l'Albufera i Son Alzina), Maó (Santa Catalina Capell de Ferro i Binifabini), Alaior (Son Blanc) i Ferreries (Alforí).

Mir ha recordat que tot i estar en època d'alt risc d'incendi forestal, "mai és tard per treballar en la prevenció i en la protecció del territori per tal de minvar el risc". El conseller ha destacat que "aquestes feines permeten establir una estratègia de defensa eficaç, a la vegada que faciliten l'accés als mitjans d'extinció quan és necessari".

stats