Societat 02/04/2022

Medi Ambient aconsella a Costes retirar tres dels sis quiosquets de platja del Trenc

L'equip de govern de Campos considera que la Conselleria "intenta culpabilitzar els xibius de la massificació i la degradació de la platja"

ARA Balears
2 min
El Trenc.

PalmaUn informe tècnic de Medi Ambient ofereix uns resultats desfavorables en relació amb tres dels sis quiosquets de platja del Trenc i, per tant, aconsella a la Demarcació de Costes -demandant de l'informe en qüestió- retirar-los. A més, dels altres tres, dos s'haurien de reubicar. Davant això, el Partit Popular de Campos ha criticat que des de la Conselleria "es llevi el pa a les famílies treballadores del municipi". Des de Medi Ambient asseguren que, encara que l'informe sigui desfavorable, "no implica necessàriament que Costes pugui autoritzar" l'obertura i el funcionament d'aquests xibius.

Medi Ambient es defensa manifestant que la seva tasca és treballar per "un model de Parc Natural on, progressivament, es vagin reduint els serveis de temporada en benefici de la conservació de l’espai". Després de quatre anys de Parc Natural, afegeixen, "s'ha constatat el retrocés de la línia de costa i del sistema dunar".

L'equip de govern de Campos considera que la Conselleria "intenta culpabilitzar els xibius de la massificació i la degradació de la platja", però que no es responsabilitzen "ni de la venda ambulant il·legal, ni de les terrasses espontànies que alguns particulars munten amb música". Aquesta situació, apunta el Partit Popular, genera "molèsties, malestar, brutor i competència deslleial".

Sobre això, Medi Ambient aclareix que "el control de la venda il·legal ambulant és una competència municipal". La Conselleria "celebra" que l'Ajuntament de Campos "admeti que és el responsable de l’ordenació al trànsit", i recorda a l'equip de govern que no va controlar la situació de massificació del Parc Natural l’agost passat. "La Conselleria i el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca estam fent feina en uns nous senyals que informaran en temps real quan els aparcament estiguin complerts", afegeixen des del Govern balear.

stats