Societat 10/01/2024

Sanitat imposa l'ús obligatori de la mascareta als centres de salut i hospitals

El Ministeri de Sanitat ho ha anunciat després que no s'arribés a un acord al Consell Interterritorial de dilluns

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu

PalmaEl Ministeri de Sanitat ha informat que a partir d'aquest dimecres horabaixa serà obligatori dur la mascareta als centres de salut i hospitals de l'Estat. Aquesta imposició arriba després que no s'arribàs a un acord en la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut que es va fer dilluns d'aquesta setmana.

Davant la manca d'acord, des de Sanitat han decidit flexibilitzar la nova normativa i han informat que l'obligatorietat passarà a ser només una recomanació en aquelles comunitats autònomes que en les darreres setmanes presentin dades de descens en el nombre d'infeccions respiratòries agudes registrades. Així, el Ministeri de Sanitat ha explicat que aniran analitzant individualment el cas de cada comunitat autònoma de l'Estat i adaptant les mesures i normatives a la situació epidemiològica.

Aquesta normativa inclou l'obligació de dur mascareta a tots els centres de salut i hospitals, però no a centres sociosanitaris ni farmàcies, com es va plantejar inicialment.

Cal recordar que les Illes Balears eren una de les comunitats autònomes espanyoles que no estaven a favor d'imposar l'ús de la mascareta, però que la consellera de Salut, Manuela García va explicar aquest dimarts que acataran "inicialment" aquesta norma, "malgrat que és una invasió d'una competència nostra i que la situació epidemiològica de les Balears no ha empitjorat".

stats