Societat 19/10/2022

Martí March, sobre la vaga: "Som conscients que hi ha un problema i hi hem de donar resposta"

El conseller d'Educació assegura que la LOMLOE s'aplicarà amb la màxima flexibilitat possible

2 min
El conseller d'Educació, Martí March, aquest dimecres durant l'entrevista amb l'ARA Balears. MARGA MONER

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha reconegut aquest dimecres en una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio que l'aplicació de la LOMLOE està generant preocupació i incertesa entre el professorat i l'alumnat. Amb tot, no ha volgut valorar les xifres d'adhesió a la vaga, però ha recalcat que "som conscients que hi ha un problema, tal vegada de comunicació o de concepció, i la Conselleria ha de ser capaç de donar-hi resposta".

March ha insistit que l'aplicació de la nova llei educativa es farà amb la "màxima flexibilitat possible". En aquest sentit, ha indicat que "hem hagut de córrer una mica, ja que ens hauria agradat tenir més temps per aplicar-la. Hem de fer més feina d'acompanyament i formació i saber els problemes reals que té el professorat". No obstant això, el conseller s'ha mostrat convençut que la LOMLOE és la millor opció per al sistema educatiu: "És una llei que afronta els nous reptes del segle XXI", ha recalcat.

Respecte de l'opció de deixar d'aplicar la LOMLOE aquest curs, el líder d'Educació a les Balears ha explicat que no es pot suspendre una norma que ja és vigent. "Els criteris d'avaluació i els currículums seran íntegrament amb la LOMLOE. No obstant això, és un curs d'adaptació i flexibilització". March ha assenyalat que hi ha d'haver una personalització més important de l'educació: "Es tracta de canviar el plantejament, i això sempre costa", ha dit.

Cal recordar que aquest dimarts el 5% dels docents illencs va secundar l'aturada als centres educatius convocada pels sindicats. Així, 690 professors —del total de 13.278 del cos docent als centres públics— varen exercir el seu dret a vaga. A més, prop de 200 docents es varen manifestar davant la seu del Parlament sota el lema 'Ja n'hi ha prou!' per mostrar la seva oposició a l'aplicació de la LOMLOE aquest curs.

stats