Societat 08/02/2023

Martí March, sobre les queixes dels docents: "No puc estar d'acord amb el plantejament dels sindicats"

El conseller d'Educació i Formació Professional recorda que s'està negociant un nou acord marc i demana prudència

2 min
El conseller d'Educació, Martí March

Palma"Respectam el que puguin dir els sindicats, però no puc estar d'acord amb el seu plantejament". Així ha parlat el conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, de les protestes que estan organitzant els sindicats docents per reivindicar canvis en l'aplicació de la LOMLOE –una de les objeccions principals és l'avaluació–, així com millores laborals per al col·lectiu docent. Cal recordar que s'està organitzant una protesta davant del Consolat per al 22 de febrer i que no es descarten altres mobilitzacions al llarg d'aquest mes. Per part seva, March ha recordat que en les dues darreres legislatures hi ha hagut un increment de 2.500 docents i ha assenyalat que, pel que fa al primer acord marc, "l'única mesura que no s'ha complert és abaixar les hores lectives del professorat de Secundària de 20 a 18". "Estava previst un nou acord marc, però la pandèmia ho va alterar tot", ha afegit.

A més, el conseller ha subratllat que "s'han fet oposicions des de 2017" i que la xifra d'interins era del 38% el 2015, mentre que enguany serà del 8%. "Estam negociant la proposta d'acord marc amb els sindicats i treballam amb Hisenda perquè es pugui dur a terme", ha apuntat March. "És evident que és un acord que costa doblers i les coses que costen doblers la Conselleria d'Educació no les pot decidir de manera unilateral. La proposta que és damunt la taula inclou aspectes importants com les 18 hores i la carrera professional dels docents, un tema que no hi ha cap comunitat autònoma que hagi plantejat", ha continuat, a més d'assegurar que "la Conselleria no està immòbil, no està indiferent".

March també ha reiterat el respecte a les reivindicacions dels sindicats. "Ens hi hem reunit de manera reiterada. És veritat que falta la negociació final, però negociació i diàleg han estat elements claus d'aquesta Conselleria", ha afegit. "Volem fer una proposta seriosa, rigorosa, que millori les condicions sociolaborals dels docents amb un objectiu final: l'alumne", ha remarcat, i ha demanat "certa prudència" als sindicats "mentre s'està negociant". "És important que hi hagi un clima de confiança i de mantenir el respecte. Aquesta és la política que hem fet i que feim", ha sentenciat.

stats