Societat 30/09/2022

Martí March, sobre la LOMLOE: "És una normativa profundament transformadora que necessita temps"

El conseller d'Educació valora que els currículums competencials "són els que s'acabaran consolidant"

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, i el conseller d'Educació, Martí March, durant la visita al CEIP Bartomeu Pou d'Algaida.

PalmaDesprés d'uns dies de moltes crítiques per part dels sindicats i alguns centres educatius per l'aplicació de la LOMLOE, el conseller d'Educació Martí March ha sortit aquest divendres a defensar la llei: "És una normativa profundament transformadora que necessita temps. No és qüestió de dos cursos, potser són tres o quatre. Cada centre marcarà el seu camí", ha afirmat en declaracions als mitjans durant una visita al CEIP Bartomeu Pou d'Algaida.

El conseller ha assegurat que "compren algun malestar i dificultat" i accepta "alguns errors que hem pogut fer" però ha assenyalat que "pedagògicament és una llei necessària i adequada" que "millorarà el nivell educatiu de l'alumnat i el sistema educatiu". "La majoria dels centres l'aplicaran, amb més o manco velocitat", ha afirmat March, tot afegint que "el currículum competencial serà el que en definitiva s'acabarà consolidant". En aquest sentit, ha destacat que la nova normativa "està dins la línia de països com Finlàndia, Canadà i Portugal" i alineada amb la UNESCO i la seva l'Agenda 20-30.

Pel que fa a les protestes dels sindicats, el responsable del departament educatiu ha assegurat que les respecta i ha matisat que "he escoltat moltes crítiques per la precipitació i poques pels fons de la llei". March ha reiterat que els "hagués agradat tenir més temps" per aplicar-la, però "s'han d'aplicar les normes com s'aproven al Congrés i al Parlament espanyol". "Hem intentat donar la màxima flexibilitat possible dins el marc de la LOMLOE", ha conclòs.

Concentració davant el Parlament

La Junta de Personal Docent no Universitari de Mallorca (que agrupa tots els sindicats educatius) ha convocat una mobilització dia 18 d'octubre davant el Parlament. "Ha arribat l'hora de fer sentir la veu dels docents davant les orelles sordes que fins ara ha fet la Conselleria d'Educació", afirmen en un comunicat. A més, anuncien "un inici de curs molt conflictiu per la manca de negociació de la Conselleria, la reducció de les plantilles i la imposició d'una normalitat irreal".

stats