Societat 06/07/2020

Martí March: "El nombre de docents serà, d'entrada, el mateix que hi ha ara"

El conseller d'Educació ha assegurat que farà una altra mesa sectorial en què dirà quants professors hi haurà "exactament" el curs que ve

Ara Balears
2 min
El conseller d'Educació, Martí March, aquest dimecres durant l'entrevista amb l'ARA Balears. MARGA MONER

PalmaEl conseller d'Educació, Martí March, ha tornat a assegurar aquest dilluns que no hi haurà retallades en el sector i que el nombre de docents no descendirà. "El nombre de docents serà, d'entrada, el mateix que hi ha ara", ha dit March durant una entrevista al programa Al Dia d'IB3 Ràdio, que ha remarcat que aquest mes es farà una altra mesa sectorial en què dirà quants docents hi haurà el curs que ve. March ha avançat que estan treballant amb la Conselleria d'Hisenda perquè hi hagi un "increment significatiu" dels docents.

Respecte dels espais que hi ha a les escoles i la reducció dels alumnes, March ha dit que tenen previstes diferents solucions. "No és el mateix Infantil i Primària que Secundària i Batxillerat, on hem obert la possibilitat que hi pugui haver una combinació d'ensenyament presencial i ensenyament online". Per això, assegura, hi haurà espais que quedaran buits i que es podran utilitzar.

Tot i això, ha dit que en cas que hi hagi problemes per dur a terme les classes, les d'Infantil, Primària i primer i segon de Secundària hauran de ser presencials, perquè s'ha demostrat que on més ha patit la gent amb els nins han estat en aquests cursos. "Nosaltres hem de prioritzar la presencialitat en aquests cursos, a Secundària s'ha de començar amb la semipresencialitat i a Batxillerat i FP és més possible dur a terme aquesta combinació".

De la relació entre els sindicats i la Conselleria, March ha reconegut que alguns dels fets l'han sorprès, però que han de fer la seva feina. El conseller també ha parlat que la Sindicatura de Comptes estigui estudiant els ingressos extres de les escoles concertades i ha dit que la Sindicatura "té tota la competència per fer investigacions" i que si hi ha quotes voluntàries excessives "és evident que s'ha d'actuar".

stats