Societat 16/06/2022

Martí March defensa una reforma de la Selectivitat però "sense envair competències"

El conseller assegura que el Ministeri no ha negociat l'esborrany amb la Conselleria

1 min
Estudiants durant la Selectivitat al Palau dels Congressos de Palma.

El conseller d'Educació, Martí March, s'ha mostrat a favor que es reformi la Selectivitat, però "sense envair conseqüències". Així s'ha referit a l'esborrany en què treballa el Ministeri d'Educació per "homogeneïtzar" les proves, de manera que hi hagi una part comuna per als alumnes de tot l'Estat, tal com va avançar La Vanguardia.

Ara bé, March ha assegurat que el departament de Pilar Alegria no els ha presentat cap proposta ni han negociat l'esborrany amb la Conselleria. No ha estat l'única comunitat que no ha participat en l'elaboració del document, tampoc ho han fet conselleries com les de Catalunya, el País Basc i Madrid, segons informa Ot Serra des de Madrid.

"Estem d'acord amb una actualització, és necessària una reforma de les PBAU, però hem de trobar un equilibri: que els alumnes no siguin discriminats i respectar la diversitat", ha explicat el conseller. En aquest sentit, ha assegurat que moltes vegades es comparen les notes a escala de l'Estat i les Balears estan a la coa perquè les proves són més difícils. "No hi pot haver un model uniforme a tot Espanya, però sí una coordinació sobre les preguntes que s'han de fer i com s'han de corregir".

Per la seva banda, la ministra va avançar dimecres des de Jerez que al juliol es farà públic el nou model, que s'està treballant amb les comunitats, la conferència de rectors de les universitats espanyoles i els degans d'educació. Alegria va assegurar que es "respectarà l'autonomia de les comunitats i les universitats".

stats