Marta Ortega diu que no té previst liderar formalment Inditex

La filla d'Amancio Ortega assegura que vol seguir "prop del producte"

2 min
Marta Ortega amb el seu actual marit, Roberto Torretta

BarcelonaL'empresària espanyola Marta Ortega Pérez, filla del fundador d'Inditex, Amancio Ortega, ha assegurat en una entrevista a la revista del Wall Street Journal que no té previst entrar formalment en el lideratge de la companyia i que preferiria quedar-se "prop del producte". "Mai pots saber el teu futur, i estic oberta. Però per ser sincera preferiria seguir estant a prop del producte. Crec que és el que sempre va fer el meu pare", respon la filla del magnat al mitjà econòmic, del qual és portada, tal com recull Efe. Ara per ara, Ortega no té un càrrec oficial a l'organigrama, però en l'entrevista desgrana que visita botigues de Zara "gairebé cada setmana" com a part d'una feina versàtil en què "ajuda a supervisar dissenys de roba de dona i marxandatge, així com a gestionar la imatge de la marca".

L'empresària, de 37 anys, diu que "sempre" estarà disponible per a l'empresa, després de recordar els seus durs inicis en un lloc de vendes a la botiga londinenca de King's Road després graduar-se a la universitat. "No es tracta d'una persona fent una bona feina. Som un equip. [...] Crec que [el meu pare] mai va ser el millor en cap cosa en particular, però va ser el millor per trobar la millor persona per fer cada cosa", explica l'hereva de l'imperi Inditex. "Òbviament som una gran empresa, però sento que no és tan gran: no sé res sobre les grans xifres. Ni tan sols en volem parlar. En la nostra feina diària no és una cosa de què ens preocupem", afegeix.

Per a l'empresària gallega, el fet que Inditex s'hagi quedat a la Corunya "ha sigut part de l'èxit de l'empresa" perquè ofereix una perspectiva diferent de la que es pot tenir en un lloc on s'acumulen moltes empreses. El president d'Inditex des del 2011, Pablo Isla, diu que espera que el paper de Marta Ortega creixi en importància a mesura que l'empresa se centri en la sostenibilitat en la pròxima dècada.

stats