Temptativa d'homicidi
Societat 20/12/2023

La mare que intentà matar els seus fills: "Ho vaig fer desesperada perquè havia de partir de ca el meu ex"

La dona ha reconegut que va obligar els dos menors a consumir les pastilles i va intentar asfixiar la filla de 14 anys mentre dormia

ARA Balears
3 min
L'acusada, durant el judici d'aquest dimecres

PalmaLa mare que va intentar matar el seus dos fills, de 4 i de 14 anys, a Manacor ha admès aquest dimecres els fets i ha reconegut que els va donar benzodiazepines perquè s'adormissin amb la intenció de matar-los, ja que també els va intentar asfixiar en dues ocasions. La acusada s'ha defensat al·legant que ho va fer en un moment de desesperació perquè havia de partir de casa del seu ex i "quedava sense sostre".

"Em quedaven dies per partir de la seva casa. El meu cor estava destrossat, mai vaig voler fer això als meus nins. No volia que patissin tants d'insults i males mirades. Els estim molt, vull que sàpiguen que els estim molt", ha dit aquest dimecres la dona davant el Tribunal. Cal recordar que l'Audiència Provincial ha tornat a convocar aquest dimecres les parts després de fer una vista la setmana passada.

La dona es va mostrar disposada a acceptar, inicialment, una pena de deu anys de presó pels delictes de temptativa d'homicidi; si bé, no va ser possible materialitzar-ho per qüestions formals, ja que és obligatori que declarin alguns testimonis. Finalment, la Fiscalia ha sol·licitat 16 anys per un delicte de temptativa d'homicidi i un altre de lesions, tenint en compte que les quantitats de fàrmacs subministrats als menors eren baixes per provocar la mort.

Durant el judici la dona ha admès els fets en preguntes del fiscal. Concretament, ha afirmat que va obligar els dos menors a consumir les pastilles i que mentre la filla de 14 anys dormia, va intentar asfixiar-la, primer tapant-li el nas i la boca amb la mà i després intentant ofegar-la pel coll.

"He fet una bogeria, m'he enverinat amb els nins"

El pare d'un dels menors ha relatat davant el Tribunal que quan la dona va cometre els fets, va acudir a la seva habitació i li va reconèixer que havia enverinat els menors. "He fet una bogeria, m'he enverinat amb els nins", ha assegurat que li va dir. Cal assenyalar que els dos, encara que ja no eren parella, convivien en el mateix domicili.

Després d'això, el progenitor va donar avís als serveis d'emergència. Durant el judici ha recordat que el seu fill, en un moment donat, va arribar a vomitar sang. També ha declarat, en qualitat de testimoni, un agent de Policia, qui ha relatat que es van personar directament a l'hospital, on van poder parlar amb la germana de l'acusada. Aquesta, segons ha comptat el policia, va manifestar als agents que havia rebut un missatge de la menor en el qual deia que la seva mare ho havia tornat a fer.

L'agent ha afegit que es van posar, a més, en contacte amb el pare del nin, qui els va contar la mateixa versió que al judici. Sobre el relat que van obtenir de la nina afectada, el policia ha rememorat que "va narrar com la seva mare, estant ella en estat pràcticament narcolèptic, havia intentat asfixiar-la tapant-li les vies respiratòries". "Uns minuts després va tornar a quedar-se adormida i es va despertar amb la seva mare intentant fer-li la tècnica d'estrangular el coll", ha continuat.

Els fets

A més, la mare també havia ingerit pastilles i salfumant, i va ser detinguda hores després. Després d'avisar la seva exparella, que es trobava dormint en un altre domicili, l'home va donar l'avís als serveis d'emergència. A l'habitatge els agents hi van trobar nombrosos medicaments, així com un paquet de verí per a rates del qual faltava més de la meitat. La Fiscalia imputa a la dona un delicte d'homicidi en grau de temptativa i un altre de lesions. A més de la pena de presó, sol·licita una ordre d'allunyament per 12 anys en favor dels menors, així com una indemnització de 6.350 euros, llibertat vigilada i que se li retiri la pàtria potestat.

stats