Societat 16/01/2020

La mare de Bar Refaeli s’ofereix a anar a la presó en comptes d'ella

La model israeliana i els seus pares estan acusats de frau fiscal i fals testimoni

Ara
2 min
Bar Refaeli

BarcelonaBar Refaeli i la seva família han presentat a la Fiscalia General d’Israel una proposta d’acord per tancar el cas de presumpta evasió fiscal i fals testimoni que els afecta. En concret, segons va avançar la cadena de televisió israeliana Channel 13, la mare de la model, Tzipi, estaria disposada a passar un any i mig a la presó a canvi que la seva filla fos condemnada només a sis mesos de serveis a la comunitat. De moment, la Fiscalia no s’ha pronunciat.

El cas està pendent de la decisió del Tribunal Suprem del país hebreu, al qual la família Refaeli va apel·lar a l’abril, després que un jutjat d'instància inferior condemnés la model a pagar vuit milions de xéquels (més de dos milions d’euros) per no haver declarat els seus ingressos corresponents als anys 2009 i 2010. Ella va argumentar que, en aquell moment, vivia als Estats Units (era parella de Leonardo Di Caprio) i que, per tant, només havia de respondre davant de les autoritats d’aquell país, però, segons la justícia israeliana, la model mai no va fixar la seva residència fiscal als EUA. Pel que fa als pares, se’ls acusa d’encobriment, ja que van declarar que eren els propietaris de tres habitatges i els beneficiaris de diversos comptes bancaris que, en realitat, pertanyien a la seva filla. Tzipi, a més, hauria ocultat el cobrament de prop d’un milió d’euros en comissions per a la contractació de la seva filla, de la qual és també la representant.

Precisament, aquest dimarts Bar Refaeli, de 34 anys, va donar a llum el seu tercer fill, un nen, el nom del qual encara no s’ha anunciat. Ella i el seu marit, l’empresari israelià Adi Ezra, ja eren pares de dues nenes: la Liv, de tres anys, i l'Elle, de dos.

stats