Societat 26/06/2019

Per la Mar Viva retira més de 71 quilos de residus del port de Ciutadella generats a les festes de Sant Joan

Una altra iniciativa aconsegueix el retorn de 20.540 envasos a canvi de deu cèntims d'euro

Ivan Martín
1 min
Els voluntaris van recollir 19 bosses industrials en tan sols tres dies.

CiutadellaL’agrupació Per la Mar Viva ha retirat 71,450 quilos de residus generats durant les festes de Sant Joan al port de Ciutadella. Aquesta xifra representa 50,5 quilos menys que els recollits a les festes de l’any passat. Dels més de 71 quilos, 776 unitats varen ser ampolles de plàstic; 777, gots de plàstic d’un sòl ús; 140, gots de cartó; 41, ampolles de vidre; 40, llaunes, i 6, gots de la campanya impulsada pel Consell de Menorca ‘Ara va de got, ara va de bo’. En tres dies, s’han omplert 19 bosses industrials de residus.

D’altra banda, també cal destacar l’èxit de la iniciativa impulsada per la plataforma Per Una Mar Sense Plàstic, l’Ajuntament de Ciutadella i el Consell de Menorca, en el marc de la campanya Retorna. Un total de 20.540 envasos es varen tornar durant la vigília de Sant Joan en el punt habilitat a Ciutadella. Es tracta de llaunes, ampolles de plàstic i vidre, amb què, després de dipositar-los buits i sense tap, l’usuari rebia deu cèntims d’euro a canvi.

L’agrupació Per la Mar Viva considera que el descens registrat respecte de les festes de Sant Joan de l’any passat respon a la conscienciació ciutadana, així com la implicació de les empreses privades i administracions públiques. També constaten que quan hi ha doblers pel mig la gent no llença el got reutilitzable o recull plàstic per obtenir uns ingressos. Proposen que el sistema s’introdueixi a Menorca amb incentius per evitar que els envasos acabin a la mar o al camp.

stats