Societat 03/01/2022

Maó suspèn l'arribada en vaixell dels Reis Mags per evitar aglomeracions

Onze carrosses faran un recorregut de 4,5 quilòmetres sense persones a peu ni amb cavall

Iván Martín
1 min
El batle de Maó saluda l'arribada dels Reis Mags.

MAÓL'Ajuntament de Maó ha decidit suspendre l'arribada dels Reis Mags en vaixell per evitar aglomeracions de persones a la zona portuària i ha variat el recorregut tradicional, amb l'objectiu d'adaptar-lo a la situació epidemiològica de l'illa.

Així ho ha explicat aquest dilluns el regidor de Festes de Maó, José Manuel García: "Estam molt il·lusionats per la visita reial, tot i que a causa dels contagis de la covid-19 ens hem vist obligats a canviar el recorregut i suspendre l'arribada de les majestats en vaixell per motius de seguretat". I afegeix: "Havíem elaborat un programa d'actes de Nadal com l'any 2019, però el coronavirus s'hi ha interposat".

La cavalcada dels Reis estarà formada per 11 carrosses i s'iniciarà al voltant de les 18.15 hores. Inicialment, s'havia confeccionat una ruta d'un quilòmetre i mig pels carrers del centre del municipi, i finalment serà de 4,5 quilòmetres per arribar a diverses barriades: "La cavalcada serà motoritzada, sense persones a peu o en cavall". I detalla: "La previsió és cobrir el trajecte en dues hores i que les majestats puguin fer un discurs a l'Ajuntament, a porta tancada". Per cert, aquest es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials de la institució.

D'altra banda, des del Consistori es fa una crida a la responsabilitat i evitar aglomeracions, i recorden l'ús obligatori de la mascareta. A més, els responsables municipals i els Reis Mags ultimen els preparatius per a la visita al geriàtric: "La idea és que accedeixin a l'edifici, un rei per planta, però sense dur a terme la visita personalitzada. El personal del centre s'encarregarà de fer arribar als usuaris els regals".

De fet, segons ha confirmat el regidor de Festes de Maó, ses majestats estan vacunades contra la covid-19.

stats