Societat 25/11/2022

Maó destapa uns senyals contra la violència masclista

Al balcó de l'Ajuntament s'ha penjat la pancarta amb el missatge 'Ni una més, ni una menys'

Iván Martín
1 min
Moment de la destapada d'una senyal contra el masclisme.

MAÓLes institucions menorquines han commemorat el Dia internacional de la violència contra les dones. Manifests, activitats i minuts de silenci en memòria de les dones assassinades el darrer any han proliferat per tots els municipis. De tota manera, la ciutat més activa en aquest sentit, Maó, ha viscut unes hores intenses.

Així, a les dotze del migdia, els membres de la corporació municipal han participat en els actes institucionals. Per una banda, s'ha penjat la pancarta al balcó de l'Ajuntament, amb el missatge 'Ni una més, ni una menys', que fa referència a les dones víctimes de la violència masclista.

A continuació, el Grup de Participació Infantil de Maó, format per nou infants d'edats compreses entre els 9 i els 11 anys, han exposat un treball reivindicatiu que havien preparat de manera prèvia. Concretament, es tracta d'un 'catàleg de juguetes' lliure d'estereotips masclistes, de tal manera que s'hi mostren fillets jugant amb juguetes tradicionalment relacionades amb filletes, i filletes amb juguetes tradicionalment relacionades amb fillets.

Tot seguit s'ha destapat el senyal de trànsit de color lila ubicat a la plaça de la Constitució, en què es llegeix la frase 'Maó no tolera la violència masclista'. Paral·lelament, s'han destapat un total de 42 senyals de trànsit, amb consignes antimasclistes, repartits per diferents ubicacions del municipi. A més, els centres educatius que s'hi han volgut adherir han destapat els senyals situats davant els respectius centres.

stats