Societat 25/10/2023

Maó i Ciutadella descarten que els propietaris puguin aparcar davant dels seus guals

Es Mercadal aprova per unanimitat estudiar-ne la implantació i demana informes tècnics i jurídics

Iván Martín
2 min
Un home i dues dones caminant davant de dos guals a Menorca.

MAÓEls ajuntaments de Maó i Ciutadella no preveuen modificar les ordenances per permetre que els propietaris puguin estacionar davant els seus guals, una mesura que tindria per objectiu augmentar el nombre de places d'aparcament en els nuclis urbans. Ambdues ciutats sumen més de 3.300 guals que mantenen en vigor els seus drets perquè estan al corrent de pagament.

Maó i Ciutadella coincideixen a afirmar que la mesura planteja dubtes de caràcter jurídic i tampoc veuen clar que serveixi per alliberar aparcaments. La tinent de batlia de Via Pública de Ciutadella, Raquel Pericàs, recorda que és necessari revisar la nova ordenança de trànsit i seguretat viària. "Va ser publicada en el BOIB el passat dia 19 i en cap cas es preveu aquesta opció, perquè no es va plantejar en el seu moment, i ara s'hauria de justificar amb informes jurídics", afirma.

Per la seva banda, el batle de Maó, Hèctor Pons, considera que la mesura significaria un greuge comparatiu entre els titulars dels guals de les diferents barriades de la ciutat, ja que "hi ha carrers on directament no es pot aparcar, i en altres, només es pot estacionar a una banda". A més, remarca que tampoc no seria una opció per a aquells que tenen un garatge compartit.

En canvi, l'Ajuntament del Castell analitza la possibilitat de permetre-ho, tot i que des de l'equip de govern apunten que "és necessari un estudi jurídic i tenir en compte l'opinió de la Policia Local, perquè cada gual té les seves condicions". A Alaior, la coalició Avançam Alaior ha presentat una moció per debatre la mesura en el ple i es posen com a exemple els municipis mallorquins de Sóller, Sencelles o Santa Margalida.

El poble de Menorca on la iniciativa té unanimitat és es Mercadal, on ja s'ha aprovat, per ple, una moció presentada pel PSOE. En concret, s'insta el Consistori a estudiar la regulació i es demanen els informes tècnics i jurídics necessaris.

stats