Manifestació
Societat 02/07/2022

Manifestació a Palma per "defensar les tradicions del món rural" en contra de les restriccions a la caça i la pesca

El GOB lamenta que entitats rellevants participin d'aquesta protesta plena de "mentides" i "informació tòxica"

ARA Balears
2 min
Imatge de la primera línia de la manifestació a Palma.

PALMAProp de 500 persones s'han manifestat als carrers de Palma per defensar el món rural i les seves tradicions: la pesca esportiva, la caça, l'agricultura i la ramaderia, segons el lema. La protesta, organitzada per la Federació Balear de Caça, critica que amb la Llei de drets animals, que és "un engany per satisfer quatre animalistes que no saben què és la naturalesa", s'acabaran les tradicions i després "tot seran laments". Ha parlat el president de la Federació, Pedro Bestard, portaveu de Vox al Consell de Mallorca.

El líder de Vox, Jorge Campos, ha assistit a la manifestació. Els cavalls i les galeres han partit des de l'hipòdrom de Son Pardo, i també hi havia tractors i maquinària agrícola, que han sortit des de Son Malferit. Durant la manifestació s'ha tret una bandera d'Espanya que resava "Viva la unidad de España", i un dels presents ha tret una bandera falangista.

Bestard ha criticat que el Govern vulgui prohibir a Eivissa la caça del tord amb el Pla de gestió Natura 2000 i quan "ho hagi aconseguit farà el mateix a Mallorca i a Menorca". "El mateix passa amb l'ampliació del Parc Natural de Llevant, mesures que es prenen des de la ideologia, sense atendre criteris científics i sense conèixer el medi natural", ha apuntat.

Imatge de la manifestació d'aquest dissabte a Palma.

El GOB acusa els organitzadors de mentir

Des de l'organització ecologista consideren que la Federació ha "mentit" i traslladat "informació tòxica" amb les seves reivindicacions. "Al cartell de la convocatòria es pot llegir "Prohibición pesca deportiva", tot i que l’avantprojecte de llei estatal [de drets animals] no en parla en absolut".

Així mateix, durant la lectura d'un manifest a la manifestació s'ha dit que l’ampliació del Parc Natural Península de Llevant suposarà l’ampliació de més de 17.000 hectàrees, que prohibirà la caça a quasi 11.000 hectàrees terrestres i la pesca a més de 6.000 hectàrees marines, cosa que els manifestants han criticat durament. El GOB, però, contesta aquestes afirmacions: "El projecte de Pla d’Ordenació de Recursos Naturals que es tramita en aquests moments per a l’ampliació del Parc Natural de la Península de Llevant no diu això en absolut. Aquesta afirmació és mentida".

Des del GOB lamenten que entitats rellevants, com les federacions de caça i d’activitats subaquàtiques, donin suport a aquestes mobilitzacions "que es fonamenten sobre falsedats".

stats