Societat 30/06/2020

Manacor inclou Portocristo en la xarxa de recollida de residus porta a porta

El municipi ha passat de reciclar un 14% a fer-ho un 80% amb el nou sistema

Ara Balears
1 min
Poal per la fracció d'orgànic per a la recollida selectiva a Manacor

PalmaL'Ajuntament de Manacor ha informat aquest dimarts que ja inclou Portocristo en la zona de recollida de residus porta a porta. Fins ara, estava implementat al centre de Manacor, al barri de la Torre de Portocristo i a Son Macià. D'aquesta manera, es retiren els contenidors existents i els residus passen a recollir-se directament davant la façana de cada habitatge.

Segons dades del Consistori, "a la zona porta a porta el reciclatge supera el 80%, mentre que abans les dades generals del municipi rondaven el 14%. A més, afegeix l'Ajuntament en un comunicat, el sistema de separació permet reduir el rebuig, la qual cosa és "bona per al medi ambient i per a l'economia municipal". Aquesta és l'única fracció que genera despeses, atès que no es pot reciclar –com els envasos o el paper– ni pot generar biogàs o compost –com els residus orgànics.

Portocristo esdevé, així, el primer nucli de tot el municipi amb implementació completa del nou sistema porta a porta més un cinquè contenidor, de manera que es passa de 1.400 habitatges coberts a més de 1.800. Segons el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, en aquest nucli "les incidències no superen l'1%, la gran majoria de gent ho fa correctament i els resultats

diuen molt de la bona feina del poble".

stats