Societat 21/05/2020

Un pregó virtual i una sortida de cossiers "atípica" per arrancar les festes patronals de Manacor

L'Ajuntament prepara el programa de les Fires i Festes de Primavera, que comencen dia 29 de maig

Catalina Riera
2 min
Els cossiers de Manacor

PalmaManacor arrancarà les Fires i Festes de Primavera, que se celebren a partir de dia 29 de maig, amb un pregó virtual i una sortida de cossiers diferent de la tradicional. "La pandèmia impedeix viure les festes com es voldria i, per això, hem organitzat uns actes atípics per a una situació extraordinària", indica el Consistori en una nota.

El pregó és l'acte amb el qual comencen les festes de Manacor. Fins ara, sempre l'havia fet una sola persona, però per primera vegada es farà de manera virtual amb un vídeo de cinc pregoners, que es podrà visualitzar a través de les xarxes de l'Ajuntament. Un dels oradors serà el policia tutor de Portocristo i s'Illot, Andreu Alba. És la primera vegada que en fa un. Confessa que quan el Consistori el convidà a sumar-se a aquesta activitat es va "emocionar" i "espantar" perquè és "molta responsabilitat". Així i tot, està "content" perquè podrà ser "la veu" dels seus "companys", que durant l'estat d'alarma han estat "a la primera línia", exposa.

Un altre acte que serà diferent és el de la sortida dels cossiers. Enguany es compleixen 40 anys de la primera ballada, però la crisi sanitària impedeix celebrar-ho. "Ens sap molt de greu no poder sortir. Teníem ganes de ballar, però hem de ser responsables i és millor quedar a casa", exposa el coordinador dels cossiers, Sebastià Galmés.

Així i tot, els manacorins no quedaran sense la música i el ball tradicional dels cossiers, ja que l'associació els farà arribar la festa d'una "altra manera". Ha convidat els residents a enviar vídeos en els quals "facin un dels balls típics o expliquin anècdotes". Després es farà un muntatge amb gravacions antigues i tot el material rebut i es publicarà pel canal de Youtube i Facebook del consistori manacorí. "Serà molt emotiu", diu Galmés, qui també recorda que es poden enviar els vídeos fins "dia 25 de maig".

Les Fires i Festes de Primavera duraran dos caps de setmana. L'Ajuntament de Manacor manifesta que encara està treballant en el programa, però sí que avança que molts dels actes d'aquest any "seran virtuals".

stats