Societat 21/04/2022

Una mallorquina inicia una recollida de firmes per "salvar" el cap Blanc

Reclama que passi a ser propietat de tots a través de l'Administració autonòmica

ARA Balears
1 min
Imatge aèria del Cap Blanc, Llucmajor.

PalmaUna ciutadana mallorquina ha començat, a través de la plataforma Change.org, una recollida de firmes per "salvar" el cap Blanc. Segons ha informat Europa Press, també ha sol·licitat al Govern que conservi aquest territori i passi a ser propietat de tots a través de l'Administració autonòmica.

En la seva petició, ha reivindicat que "cada vegada queden menys llocs naturals emblemàtics" a l'illa, "mentre que el turisme creix sense límits". Per això, defensa que "totes les seves hectàrees de sotabosc, les seves espècies vegetals úniques, els penya-segats freqüentats per ocells protegits i les espectaculars postes de sol, en conclusió, aquest petit paradís, quedi tal com està i passi a formar part del patrimoni natural de Mallorca". Segons ha explicat aquest dijous la plataforma en un comunicat, fins al moment més de 7.700 persones s'han sumat a la iniciativa.

Cal recordar que l'antiga base militar del cap Blanc de Llucmajor es va posar a la venda el març al portal immobiliari Idealista per un total de 3,8 milions d'euros. Segons l'oferta de venda publicada en el portal digital, l'immoble té una superfície aproximada de 8,24 hectàrees i, a més d'incloure el búnquer subterrani, també disposa d'un antic edifici de barraques amb 470m² de superfície construïda.

stats