Societat 28/02/2023

Cada mallorquí va separar 29 quilograms d'envasos el 2022

El Consell de Mallorca en va comptabilitzar 26.482 tones, un 10,38% més que l'any anterior

1 min
Operaris tractant envasos de vidre.

PalmaEl 2022 cada mallorquí va separar 29 quilograms d'envasos, fins a arribar a les 26.482,05 tones, que va comptabilitzar el Consell de Mallorca. Aquestes xifres suposen un increment del 10,38% en relació amb l'any anterior, quan foren 23.991,61. De les dades publicades se n'extreu que encara hi ha marge de millora, atès que el 10% de les tones incinerades són envasos lleugers que es podrien reciclar si es dipositassin al contenidor groc.

Les tones de residus registrades el 2022 foren 617.589,25, un 10,55% més que l'any anterior, un fet que té part de la seva explicació en l'arribada més gran de turistes. Les dades de reciclatge de vidre constaten com el període en què més residus es van dipositar va ser de juny a setembre. Aquesta situació també va tenir la seva correspondència en els plàstics i metalls, atès que sols al mes d'agost se'n van recollir 3.003,24 tones.

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha qualificat de "fonamental" el fet de "lluitar" contra la generació de residus. En aquest sentit, ha considerat que "no podem abaixar la guàrdia" perquè cal seguir en la línia de fer "més sostenibles" els nostres hàbits de consum. Per aquest camí, s'aconseguirà que cada cop la "nostra economia sigui més circular".

En la mateixa línia, el director insular de Residus, Juan Carrasco, ha considerat necessari plantejar-se la "relació estreta entre el model de vida, el gran consum de recursos i la generació de residus que provoca". Actualment, una part de la població està conscienciada envers la necessitat de "preservar el medi ambient", però encara queda "molt de camí per recórrer", ha dit.

stats