Tribunals
Societat 27/01/2023

El mallorquí Pau Collado serà jutjat per una peça del cas Gürtel a l'Audiència Nacional

Es tracta d'una peça separada referent a les adjudicacions irregulars de la trama a la localitat madrilenya d'Arganda del Rey

ARA Balears
2 min
Audiència Nacional

PalmaLa sala Penal de l'Audiència Nacional ha fixat data, el 24 de juny del 2024, perquè comenci el judici oral per la peça separada de Gürtel referent a les adjudicacions irregulars de la trama a la localitat madrilenya d'Arganda del Rey, amb 21 persones a la banqueta, entre les quals hi serà el mallorquí Pau Collado. Collado va ser càrrec del Govern en l'etapa de Jaume Matas i és també expresident de l'Associació de Joves Empresaris. Va ser empleat d'una de les empreses de Correa, Easy Concept. Es preveu que les sessions s'estenguin fins al 3 octubre, segons ha informat aquest divendres l'Ajuntament d'Arganda del Rey, personat en la causa.

Va ser el setembre del 2019 quan el llavors magistrat de l'Audiència Nacional José de la Mata va enviar a judici oral 21 investigats per aquestes adjudicacions al municipi entre els anys 1998 i 2009. El jutge va imposar llavors fiances de fins a 80 milions d'euros per a alguns d'ells per la quantia de les multes que afrontaran en cas de ser condemnats. En concret, en la interlocutòria dictada per De la Mata, imposava 78 milions d'euros de fiança per al líder de la Gürtel, Francisco Correa, i la seva mà dreta, Pablo Crespo, i 79,1 milions a l'empresari de la construcció Fernando Martín, per les activitats desplegades en gairebé una dècada a fi d'enriquir-se il·lícitament manipulant la contractació pública i amb càrrec als fons de les entitats municipals de la localitat madrilenya.

De part de les empreses de Gürtel, seran jutjats el comptable de la trama, José Luis Izquierdo; així com l'administradora del Grup Correa, Isabel Jordán; el 'cervell financer' Ramón Blanco Balín (a qui el jutge imposa 75 milions d'euros de fiança), a més de Pau Collado. També seran jutjats els empresaris Luis Bremond, José Luis Martínez Parra, Manuel Salines i Amando Mayo, aquests dos darrers amb fiances de 75 i 80 milions, respectivament; l'exresponsable de Constructora Hispànica Alfonso García Pozuelo i les mercantils Special Events, Easy Concept, Good & Better, Disseny Asimètric, Servimadrid Integral, Teconsa, Constructora Hispànica i Martinsa.

stats