Societat 14/01/2022

Mallorca vol refermar el mercat turístic espanyol a Fitur i es vendrà com a destinació esportiva i cultural

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme, Andreu Serra, han parlat dels objectius de l'assistència a Madrid

2 min
Turistes davant la catedral de Palma.

PalmaLa setmana que ve es du a terme a Madrid la fira de turisme Fitur, i Mallorca hi serà amb l'objectiu de refermar el mercat espanyol i reivindicar la desestacionalització turística. Així ho han anunciat aquest divendres la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme, Andreu Serra. A Fitur, a més, es presentaran públicament les primeres tasques que s'han fet des de l’Observatori de Turisme Sostenible.

"Mallorca és la tercera destinació amb volum de turistes en el mercat estatal", ha dit Cladera. Amb la pandèmia, ha explicat, els turistes han optat per viatjar a destinacions més properes i s'ha accentuat el turisme provinent d'altres indrets de l'Estat. Per això, a Fitur també es recordarà que "l'illa és líder en seguretat", ha insistit.

A més, la presidenta del Consell ha remarcat que Mallorca té una "oferta turística durant tot l'any". Si bé el producte de sol i platja és "el principal, hi ha altres productes importants que ens ajuden a tendir a la desestacionalització". En aquest sentit, Cladera ha mencionat el turisme MICE (de congressos) -"començam a ser un referent internacional en aquest tipus de turisme", ha apuntat-, l'esportiu i el cultural.

Quant a la crida de turistes a partir de l'esport, la presidenta ha anunciat que a Madrid presentaran dues competicions esportives de projecció internacional, com ara l’E-Mallorca Challenge, l’UCI Track Championships i el Campionat d’Espanya de Ciclisme Absolut.  "Tenim les condicions necessàries per reforçar aquestes visites: el clima i les instal·lacions. A més, amb els fons Next Generations es fomentarà la creació d'instal·lacions esportives que ajudaran a atreure aquest turisme", ha comentat Cladera.

Observatori de Turisme Sostenible

"A Fitur mostrarem els avanços de l’Observatori de Turisme Sostenible, la nostra principal eina perquè Mallorca lideri la transició turística i sigui referent en sostenibilitat, i que ja hem posat en marxa oficialment", ha dit Cladera, que preveu que aquest engranatge estigui en ple funcionament el mes de març. La presentació serà dia 20 a les 12.00 hores a l’estand de les Illes Balears. Es destacaran alguns dels indicadors principals que s’estan analitzant i donarà exemples concrets del que suposa l’anàlisi i el tractament de dades per a una gestió turística més sostenible, segons informen des del Consell.

Aquest divendres s'ha reunit per primera vegada el Comitè d’Experts de l’Observatori de Turisme Sostenible de Mallorca. Hi han estat presents, com a integrants del comitè, Bel Oliver i Cordula Wohlmuther (membre de la xarxa d'observatoris).

El Consell de Mallorca, amb la Fundació Mallorca Turisme, participarà a Fitur a l’estand de les Illes Balears en la cita turística més important del mercat espanyol, juntament amb altres coexpositors: Alcúdia, Andratx, Consorci de Turisme de Sant Llorenç, Calvià, Felanitx, Llucmajor, Manacor, Mancomunitat del Pla, Palma Fundació 365, Pollença i Santanyí. 

stats