Societat 28/07/2020

Mallorca serà la segona destinació de l'Estat a tenir un observatori de turisme sostenible

Catalina Cladera afirma que "serà una eina important per a aquest canvi de model de l'illa"

Ara Balears
2 min
La presidenta del Consell, Catalina Cladera, durant l'acte de presentació.

PalmaLa presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, han presentat aquest dimarts el procés de candidatura a observatori de turisme sostenible del sector turístic de l'illa. La institució insular ha assenyalat que una vegada superada la tramitació, que es perllongarà uns sis mesos, Mallorca serà la segona destinació d'Espanya a tenir un observatori de turisme sostenible (actualment només en té Navarra), la vuitena de la UE i la 31a a escala mundial.

Cladera ha destacat que "serà una eina important per a aquest canvi de model de l'illa, basat també en el turisme, però en un turisme sostenible, segur, intel·ligent, més modern i de qualitat". A partir d'ara, ha dit la presidenta, "volem un procés participatiu amb la idea que a principi del 2021 el puguem presentar i pugui ser acreditat dins l'OMT".

El Consell assenyala que Mallorca es posiciona entre els llocs capdavanters de la xarxa turística internacional. Cladera ha assegurat que, amb aquest observatori, "seríem un referent en turisme sostenible".

La institució insular ha explicat que la candidatura es gestiona a través de la Fundació Mallorca Turisme, que també té en marxa altres accions per posicionar l'illa: la inclusió en la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents; la incorporació a l'Organització Mundial del Turisme i l'obtenció de la certificació UNTWO.QUEST, que també atorga l'OMT per certificar l'excel·lència, la qualitat, el lideratge estratègic, de gestió i de governança en les destinacions turístiques.

Què és un observatori de turisme sostenible?

Els observatoris són una xarxa impulsada per l'Organització Mundial del Turisme amb l'objectiu de donar suport a la millora contínua de la sostenibilitat i col·laborar en la capacitat de recuperació del sector turístic mitjançant la vigilància sistemàtica i periòdica dels resultats i l'impacte del turisme.

El Consell de Mallorca ha subratllat que els observatoris permeten comprendre millor l'ús dels recursos a la destinació i fomentar la gestió responsable del turisme. Així, la xarxa proporciona instruments clau per enfortir la capacitat institucional als encarregats de gestionar i planificar el turisme a les diferents destinacions.

stats