Meteorologia
Societat 14/08/2023

Mallorca, en avís groc per altes temperatures

Les temperatures augmentaran lleugerament durant aquesta jornada, amb màximes d'entre 30 i 36 graus, que podrien arribar puntualment als 37 graus

ARA Balears
2 min
Una nova onada de calor amenaça Mallorca.

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat aquest dilluns l'alerta groga per altes temperatures a Mallorca. Segons ha recollit Europa Press, les temperatures augmentaran lleugerament durant aquesta jornada, amb màximes d'entre 30 i 36 graus, que podrien arribar puntualment als 37 graus. L'alerta es mantindrà fins divendres i possiblement fins dissabte.

En aquest sentit, el portaveu de l'Aemet, Bernat Amengual, ha assenyalat que l'avís groc s'ampliarà aquest dimarts a la zona de la serra de Tramuntana, a més de l'interior i el nord-est de l'illa. Així mateix, ha indicat que els dies de més calor seran el dijous i el divendres, amb màximes que arribaran als 38 graus, i que el dissabte podrien reduir-se lleugerament, fins als 36 graus. A més, l'Aemet ha apuntat que no descarta ampliar l'avís, almenys, fins al començament del cap de setmana.

D'altra banda, ha destacat que el risc d'incendi és extrem o molt alt en zones de Mallorca i Menorca, i molt alt o alt en zones d'Eivissa. Pel que fa a les temperatures mínimes, s'han superat els 25 graus a Capdepera (26 graus), on s'ha registrat una nit tòrrida juntament amb les zones del Port de Palma, Cabrera i Banyalbufar, amb termòmetres de 25 graus en aquestes tres darreres.

A més, diverses localitats de l'illa han registrat mínimes per damunt dels 20 graus, com ara Pollença (24 graus), Lluc (24 graus), Portocolom (24 graus), el Port de Sóller (23 graus), la Colònia de Sant Pere (23 graus), Santanyí (23 graus), el Cap Blanc (22 graus), Andratx (22 graus), Llucmajor (22 graus), el Port de Pollença (22 graus), Alfàbia (21 graus), Porreres (21 graus), Campos (21 graus) i Son Servera (21 graus).

En el cas de Menorca, a La Mola s'ha arribat a 25 graus; a Ciutadella, a 24, i al Mercadal i a l'aeroport, a 23. Finalment, a les Pitiüses, els termòmetres han assolit els 24 graus a l'aeroport d'Eivissa, 23 graus a Eivissa i Formentera, i 21 graus a Sant Antoni aquesta nit.

stats