Societat 12/12/2019

'M'agrana', el projecte d'Aproscom i el CEIP Sant Miquel, guanya el Premi a la innovació social del Consell de Mallorca

La iniciativa premiada aposta per la inclusió real dels infants amb discapacitat dins l'escola ordinària

Ara Balears
2 min
Imatge d'arxiu de l'ARA Balears.

PalmaEl teatre Principal de Palma ha acollit aquest dijous la gala de lliurament dels Premis Consell de Mallorca a la innovació social. El projecte 'M'agrana' d'Aproscom Fundació i el CEIP Sant Miquel (Son Carrió) ha estat el projecte guanyador amb una iniciativa que aposta per la inclusió real dels infants amb discapacitat dins l'escola ordinària.

De la mateixa manera, els projectes 'Cinema rodat' de CineCiutat i l'associació Giral-sol i 'Connect@ts amb la cuina' de Mater Misericordia i Sant Josep Obrer han estat escollits pel jurat com a finalistes d'una edició en la qual s'ha premiat la cooperació entre entitats del tercer sector i institucions o entitats socials.

En el transcurs de la gala també s'ha premiat la campanya de sensibilització 'No és una elecció' de Creu Roja a Balears, centrada en les persones sense llar. La tesi de Joana Llabrés Pràctiques de fisioteràpia per fomentar la participació dels alumnes amb discapacitat dins l'escola ordinària ha rebut el premi Pere Mascaró.

Així mateix, durant la gala, s'ha volgut fer un reconeixement a les trajectòries exemplars d'una entitat i una persona estretament relacionades amb els drets socials. D'una banda, s'han reconegut els 25 anys d'història de l'associació Siloé, que treballa amb persones afectades pel VIH-Sida. I, de l'altra, la tasca duita a terme per Aurora Bonet, directora gerent de la Federació Balear de Persones amb Discapacitat que ha dedicat més de trenta anys a treballar per aquest col·lectiu.

L'IMAS ha volgut també dedicar una menció especial a l'associació ABDEM (Associació Balear d'Esclerosi Múltiple) pel 25è aniversari, al Club d'Esplai Jovent pels 40 anys que acaben de celebrar i a l'equip de l'àrea de Persones amb Discapacitat i Innovació Social de l'IMAS pel premi rebut el setembre passat a Saragossa com a millor pràctica admirable externa per la pràctica 'Generando condiciones para la plena ciudadania'.

El president de l'IMAS i conseller de Drets Drets Socials, Javier de Juan, ha volgut destacar el paper de les entitats i associacions del tercer sector com a autèntics protagonistes en la creació d'oportunitats perquè les persones més vulnerables puguin gaudir dels mateixos drets i oportunitats que la resta de la societat.

Per part seva, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assenyalat que "volem que Mallorca es converteixi en un referent quant a la igualtat d'oportunitats i una garantia de benestar per a tothom. Estam treballant per una Mallorca més sostenible socialment. I això només ho aconseguirem reduint les desigualtats i garantint que ningú tornarà a quedar despenjat".

stats