Societat 27/07/2020

Londres reconeix que les Balears tenen menys casos de coronavirus que altres territoris de la Península

El govern britànic i l'Executiu espanyol estudien la possibilitat d'obrir corredors segurs

Ara Balears
1 min
Turistes a l'aeroport de Palma

PalmaEl govern britànic ha reconegut que la incidència de coronavirus és menor a les Balears i les Canàries que en altres territoris de la Península. Així ho ha afirmat la secretària de Sanitat, Helen Whaterly, davant la possibilitat d'obrir corredors turístics segurs després que el Regne Unit decidís aquest passat cap de setmana exigir la quarantena obligatòria de dues setmanes als ciutadans que retornin d'Espanya, segons indica Efe.

En aquest sentit, Whaterly ha exposat que el govern britànic també "vigila la taxa de casos de coronavirus a altres països" i que si és necessari "prendran mesures, tal com s'han pres per a Espanya", ja que la intenció de l'Executiu anglès és "evitar una segona onada de casos de coronavirus". No obstant això, alguns dels sectors del país critiquen la manca d'avisos i la rapidesa en què s'ha pres aquesta mesura.

Davant aquesta decisió, l'aerolínia irlandesa Ryanair ha comunicat que continuarà operant el seu programa de vols habitual entre el Regne Unit i Espanya. Però el touroperador TUI ha suspès tots els seus paquets vacacionals a Espanya fins dia 9 d'agost, excepte a les Balears i les Canàries. També ha demanat a Londres que dissenyi una quarantena "més precisa" i que permeti als seus clients viatjar als països que tenen menys casos de covid-19, perquè "si es tingués alguna mesura regional, que permetés els viatges a les Balears i Canàries, seria més fàcil comunicar-ho als clients", ha afegit el director financer de TUI pel Regne Unit i Irlanda, Andreu Flintham.

stats