Societat 17/08/2019

Localitzen un cep romà i una àncora al fons marí del nord de Mallorca

La Guàrdia Civil va fer la troballa el mes de juliol

Ara Balears
1 min

PalmaEl Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil de les Illes Balears va localitzar un cep romà de plom, datat del segle I aC aproximadament, i una àncora el mes de juliol, mentre portava a terme pràctiques subaquàtiques. La troballa es va fer al nord de Mallorca, en una zona que, segons l'Institut Balear d'Estudis d'Arqueologia Marítima de les Balears, era utilitzada com a refugi i lloc de fondeig de les embarcacions.

Ambdós objectes varen ser trobats davall un llit de posidònia, a una profunditat de 25 metres. Segons ha informat la Guàrdia Civil en un comunicat aquest dissabte, el cep hauria estat abandonat en el seu moment després que el vaixell que el duia enrocàs. L'àncora, situada a pocs metres, és de tipus almirallat i de grans dimensions, tot i que només se'n conserva la canya i l'argolla.

Moment de la troballa

Si bé normalment aquestes descobertes es fan arran d'informacions de pescadors o de persones aficionades als esports aquàtics, en aquesta ocasió ha estat fruit del treball diari que aquests professionals porten a terme per a protecció de la costa i les persones.

stats