Societat 20/11/2018

Lluís Pons afronta les setmanes més decisives en la seva lluita contra la leucèmia després de la transfusió

El nin de Ferreries continuarà hospitalitzat a l'hospital de la Vall d'Hebron fins que el tractament amb cèl·lules mare del cordó umbilical doni resultat

Iván Martín
2 min
El pare d'en Lluís, Lluc Pons explica a l'Ara Balears com viuen la lluita contra la malaltia.

MaóLa família de Lluís Pons, el nin de Ferreries diagnosticat de leucèmia, es mostra esperançada després de veure com la primera fase del trasplantament de cèl·lules mare que han d'ajudar a la seva medul·la òssia a combatre la malaltia evoluciona favorablement. La intervenció va tenir lloc divendres passat a l'hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, on continuarà ingressat durant les pròximes quatre setmanes per comprovar que el tractament dona resultat.

El pare del nin, Lluc Pons, reconeix que estan "confiats" i ara tot se centra en l'evolució del tractament. En aquest sentit, Pons relata que estan "pendents perquè cada cos reacciona de manera diferent però ell no ha refusat les cèl·lules transferides, ni tampoc aquestes ho han fet amb el seu cos". En Lluís continuarà en observació les properes setmanes, tot i que el seu pare assegura que "aquí està molt vigilat i els professionals del centre hospitalari minimitzen qualsevol malestar o reacció que la medicació pugui provocar en el pacient". El postoperatori va per bon camí i en Lluc Pons agraeix totes les mostres de suport rebudes i també insisteix en un clar missatge, "que la gent es faci donant de medul·la, sang i de cordó umbilical".

Cal no oblidar que el trasplantament s'ha fet a través d'un cordó umbilical, i no d'un donant de medul·la. El motiu és clar, només va sortir un cordó compatible i aquest procedia del banc de Nova York. Aquest aspecte també ha ocasionat que la transfusió de cèl·lules es fes en tan sols 20 minuts. De fet, en Lluc Pons recorda que "van entrar a l'habitació i li van injectar a la vena la sang procedent del cordó umbilical. Com que era poca quantitat el procés va trigar 20 minuts; de l'altra manera, via medul·la òssia, estaríem parlant de 4 o 5 hores".

stats