Societat 10/11/2023

Llubí comença a recuperar espai per als vianants amb una inversió de 250.000 euros

Suposarà un canvi important al carrer del Doctor Fleming i una millora substancial a la zona del centre urbà on hi ha la plaça del Molí de Son Rafal i el CEIP Duran Estrany

Josep Maria Sastre
2 min
Carrer Doctor Fleming de Llubí

LlubíLlubí va fent passes per complir un dels principals objectius el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS), elaborat el 2020, que no és altre que guanyar espais i afavorir la mobilitat dels vianants i millorar l'accessibilitat del nucli urbà.

Ben aviat es farà una inversió de 250.000 euros al carrer del Doctor Fleming que suposarà un canvi important en aquesta via i una millora substancial en la zona del centre urbà on hi ha la plaça del Molí de Son Rafal i el CEIP Duran Estrany.

L'Ajuntament de Llubí va fer aquest dijous una xerrada informativa i participativa a la qual assistiren prop de 40 persones en la qual, a més de parlar d'altres aspectes d'actualitat, es presentà aquest projecte del pla de mobilitat.

La batlessa de Llubí, Magdalena Perelló, ha informat que "aquest projecte de millora del carrer del Doctor Fleming, a banda de millorar la mobilitat dels vianants, també ha de solucionar la velocitat dels vehicles, que no passarà de 30 km hora, i el greu problema de l'aparcament de vehicles als caps de cantó, que dificulta el trànsit en general".

Així, amb aquesta inversió de 250.000 euros es farà un tram d'aquest carrer, ja que per al total del vial es necessitarà una subvenció de la mateixa quantitat. Amb el projecte previst, s'ampliaran les voravies als caps de cantó, fet que impedirà que ningú hi aparqui.

Així mateix, el projecte inclou la sembra d'arbres per embellir el carrer i, a la vegada, fer ombra durant els mesos de calor de l'estiu. "Posam ordre a l'aparcament i l'embellim amb arbres, però amb l'objectiu bàsic que per tot el carrer hi ha de poder passar un cotxet de nin petit, una persona amb cadira de rodes i qualsevol altre vianant amb mobilitat reduïda", explica Perelló qui, en aquest sentit, afegeix que "els passos de vianants seran en forma de rampa perquè aquests usuaris no topin amb la vorera".

Pel que fa a l'aparcament, n'hi haurà a cada banda del carrer i pel centre només hi podrà circular un cotxe. El carrer continuarà sent de direcció cap a la plaça de l'Església. En aquest sentit, cal destacar que tot el carrer passarà a ser de direcció única, ja que actualment un petit tram entre el carrer de Mestre Vidal i el Molí de Son Rafal és de doble sentit.

Aquesta intervenció a Doctor Fleming farà que també un tram del carrer dels Traginers canviï a única direcció i anirà cap a la plaça del Molí de Son Rafal. Es tracta del tram que va del carrer de la Farinera fins al carrer de Jaume I.

Ara, abans d'encomanar la redacció del projecte, que serà possible gràcies a una subvenció del total de la intervenció, s'ha de decidir si aquesta primera fase s'executa des de l'esmentada plaça del Molí cap al CEIP o des del centre escolar cap a la plaça de l'Església.

Pla de mobilitat en marxa

Fins ara s'han anat fent diferents accions del pla de mobilitat urbana de Llubí.

Així, es canvia a sentit únic en direcció a sa Pobla el tram del carrer de la Creu que va del carrer de la Roca Llisa cap a sa Pobla. A la zona del Desaigua es posaren diversos senyals de direcció prohibida a vials que eren de doble sentit perquè també es pugui aparcar a cada banda, com són els carrers del Pes, de Mestre Ramon Martínez i de les Planes.

stats