Societat 02/09/2019

Llorenç Carrió demana a tots els funcionaris de Cort "col·laboració" per millorar l'ús del català

El regidor d'Educació i Política Lingüística de Palma envia una carta als treballadors de l'Ajuntament "per recordar la importància d'impulsar la normalització lingüística"

Elena Navarro
2 min
El regidor de Cultura de l'ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, aquest dimecres, en roda de premsa.

PalmaEl regidor d'Educació i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Llorenç Carrió, ha enviat aquest dilluns una carta a tots els funcionaris de l'Ajuntament de Palma per "recordar-los la necessitat de reforçar la normalització lingüística", segons ha explicat a l'ARA Balears. El missatge, que s'ha tramès per correu electrònic i per la xarxa interna a tot el personal, demana "col·laboració" per millorar l'ús del català.

Carta del regidor de Palma Llorenç Carrió a tots els funcionaris de Cort

La carta recorda que l'Ajuntament de Palma "va ser una de les primeres institucions de les Balears a regular l'ús i la promoció de la llengua catalana" i afegeix que ara "es pot dir que l'Ajuntament presenta un nivell d'ús de la llengua catalana -que és la pròpia de les Balears i, per tant, de la ciutat de Palma- que s'ajusta a les previsions del seu reglament municipal de normalització lingüística".

No obstant això, la carta admet que "sempre es poden millorar tant l'ús com la promoció de la nostra llengua" i que per això volen posar en marxa "mesures d'impuls a la normalització lingüística, salvaguardant, com sempre s'ha fet, els drets lingüístics de tots els ciutadans". Perquè les mesures "tinguin l'efecte desitjat", Carrió demana la "col·laboració de totes les persones implicades en la gestió municipal, especialment del personal al servei de l'Administració".

Aquesta col·laboració, afegeix el regidor, "es tradueix en el compliment del que disposa la normativa autonòmica i municipal sobre ús de llengües oficials" i en les propostes que vulguin fer els treballadors.

stats