Societat 28/07/2020

El lloguer turístic també pateix les cancel·lacions dels britànics

Les reserves s'han paralitzat i algunes s'han anul·lat

Ara Balears
1 min
Per ara s'han cancel·lat reserves fins al 10 d'agost

PalmaLa decisió del govern britànic de posar en quarantena els ciutadans que retornin al país després de passar les seves vacances a qualsevol territori d'Espanya, incloses les Balears, ha afectat el lloguer turístic de l'Arxipèlag. "S'han paralitzat les reserves i hi ha hagut cancel·lacions, sobretot fins dia 10 d'agost, però de moment no ens trobam en un moment dramàtic", ha manifestat la gerent de l'Associació d'Habitatges de Lloguer Turístic a les Balears (Habtur), Maria Gibert.

Segons Efe, l'informe de la taxadora Tinsa 'Habitatge en Costa 2020' apunta que la situació provocada per la crisi sanitària ha paralitzat el mercat de l'habitatge vacacional un 25% a les zones de costa, fonamentalment a les Balears, les Canàries i Castelló. Però la caiguda més significativa es troba a Màlaga, Alacant, València, Cadis i Barcelona, on la davallada de l'activitat ronda el 66,7%. L'estudi també apunta que "la paralització de les operacions ha provocat una congelació de preus" que possiblement "s'ajustaran els pròxims mesos".

De fet, preveu que les majors caigudes de preus siguin d'un 15% i que es registrin a Castelldefels i Cubelles (Barcelona). A altres zones com ara Mallorca, la Gran Canària o Costa Brava es preveu que la baixada oscil·li entre el 5% i el 15%. Segons l'informe, la irrupció del covid-19 també ha provocat canvis en l'oferta del mercat dels lloguers vacacionals, ja que n'ha provocat una paralització en un 41,7% de les zones estudiades i un trasbals d'oferta de lloguer tradicional a més d'un terç en les ubicacions, amb un 37,5%.

stats