Societat 10/05/2021

Llibertat provisional pels 15 detinguts als aldarulls contra el toc de queda a Palma

Estan acusats de desordre públic, danys i atemptat contra l'autoritat

1 min
Imatge dels aldarulls de dissabte a la plaça Espanya de Palma.

PalmaLes 15 persones detingudes dissabtes a la concentració contra el toc de queda a Palma han quedat en llibertat provisional aquest dilluns després de passar a disposició judicial. Entre els arrestats també hi ha un menor d'edat, que el jutge ha deixat igualment en llibertat, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB).

Se'ls acusa de desordre públic, danys i atemptat contra l'autoritat pels disturbis del vespre de dissabte, en què un centenar de persones es van concentrar a la plaça d'Espanya de Palma per protestar contra el toc de queda. Els manifestants van llançar pedres i botelles de vidre contra els agents, que van carregar contra ells per dissoldre la concentració. A més, van provocar danys al mobiliari urbà i a vehicles que es trobaven pels voltants.

Cal recordar que dissabte a mitjanit va finalitzar l'estat d'alarma a tot l'Estat, tot i que a les Balears es manté el toc de queda. Aquesta mesura va ser aprovada aquest dijous pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, que va donar la raó al Govern. Amb tres vots a favor i dos en contra, els magistrats de la Sala Contenciosa varen autoritzar allargar tant la restricció de la circulació de 23 h a 6 h, la limitació de persones en reunions socials i familiars en espais privats, i a llocs de culte, com els controls a ports i aeroports.

stats