Agricultura
Societat 26/05/2023

La llana es podrà emprar per a usos agrícoles a les explotacions d'origen

S'utilitzarà per a compostatge o encoixinat d'arbres

ARA Balears
1 min
Una ovella mallorquina.

PalmaLa Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació ha autoritzat a les explotacions d'origen que faci servir la llana per a usos exclusivament agrícoles. D'aquesta manera, es podrà emprar per a compostatge o encoixinat d'arbres. El Govern ha destacat que això ha estat possible gràcies al projecte pilot per a l'estudi de la viabilitat de la llana d'ovella mallorquina com a material aplicable en el sector industrial.

Aquest ús fa referència únicament a les explotacions d'origen i per a usos agrícoles, ja que la llana, en ser considerada un subproducte animal SANDACH 3, necessita un tractament per a usos industrials i també per a usos fora de l'explotació d'origen. Es tracta, segons el director general d'Agricultura, Fernando Fernández, "d'una reclamació del sector perquè la llana, ara en l'època de tondre, esdevenia un problema per als ramaders i, a més, es considerava un producte de rebuig sense valor comercial".

El projecte pilot està desenvolupat per Mallorca Rural i Apaema, com a suport tècnic, i ha estat finançat a través de fons FEADER, el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i la Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació. Segons el Govern, la propera passa serà l'elaboració d'una Guia de Bones Pràctiques Agrícoles, en la qual s'incloguin noves activitats d'aprofitament del recurs per tal que la llana es pugui fer servir com a fertilitzant líquid o que es pugui rentar a la mateixa explotació.

stats