Assetjament
Societat 16/03/2024

O li enviaven més fotos sexuals o les difondria a la feina: el 'modus operandi' d'un home ja detingut

Els agents descobriren que l'home ja havia assetjat una altra dona pel mateix fet l'any 2021

ARA Balears
2 min
L'home va ser detingut el passat 12 de març

PalmaAgents de la Policia Nacional han detingut un home de 30 anys com a presumpte autor d'un delicte de coaccions a través d'una coneguda xarxa social per amenaçar dues dones de difondre fotos íntimes seves al seu lloc de feina a Palma.

En una nota de premsa, la Policia ha informat que el Grup de Delictes Tecnològics va rebre una denúncia a final de novembre, en la qual una dona exposava que un perfil d'una famosa xarxa social de fotos havia contactat amb ella en el seu perfil personal, li havia donat unes certes dades personals i li havia indicat que havia tingut accés a unes fotografies íntimes seves. L'home li envià una fotografia d'una imatge a la qual la víctima apareixia nua i li demanava si sabia que ell tenia aquesta fotografia.

Després d'això, l'agressor la començà a amenaçar perquè o bé li enviàs més fotografies de caràcter sexual, o bé passassin "una bona estona" a canvi de "deixar les coses com estan" i evitar que difongués les imatges íntimes. La dona no hi va accedir i va procedir a bloquejar el contacte i a presentar una denúncia.

En la investigació feta pels agents es va aconseguir acreditar qui era el suposat autor. També es va descobrir que a principi de 2021 una al·lota havia denunciat un usuari de la famosa xarxa social. L'usuari s'havia posat en contacte amb ella i actuava amb el mateix modus operandi. També s'hi va posar en contacte per correu electrònic i va ser molt insistent per la xarxa social. L'assetjament va acabar quan la víctima li va dir que el denunciaria. Una vegada comprovats que els perfils de la xarxa social eren falsos i creats per la mateixa persona, es va esbrinar que la denunciant de 2021 és família de l'investigat i que la segona denunciant també és una persona pròxima, ja que comparteixen una afició en comú.

La Policia ha indicat que les víctimes estan molt afectades i han sofert un alt grau d'ansietat per temor de la difusió de les imatges, a més de sentir-se enganades pels falsos perfils de la xarxa social, manifestant la intenció de sol·licitar una ordre d'allunyament i de comunicació de l'investigat. Una vegada duta a terme la investigació, els agents van aconseguir identificar l'home i procediren a detenir-lo dimarts, 12 de març, com a presumpte autor d'un delicte de coaccions.

stats