Societat 03/06/2021

Letícia es posa un vestit confeccionat per víctimes d'explotació sexual en un acte oficial

En un acte de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció, la reina ha optat per aquest disseny d'Ulises Mérida

2 min
La reina Letícia amb el vestit d'Ulises Mérida, cosit per dones víctimes de l'explotació sexual

BarcelonaLa reina Letícia va participar ahir en una reunió amb el patronat de la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) en la qual va portar un vestit del dissenyador Ulises Mérida que ha estat confeccionat per dones que han aconseguit abandonar el món de la prostitució. El vestit pertany a la col·lecció Libre, que Mèrida va presentar el passat 10 d'abril a la Fashion Week Madrid, en una desfilada a la qual van assistir la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo; la ministra d'Igualtat, Irene Montero; i el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. El modista ha comptat amb la col·laboració d'una dotzena de víctimes de l'explotació sexual, que han cosit i ajudat a dissenyar els vestits al taller de formació de l'Associació per a la Prevenció, Reinserció i Atenció a la Dona Prostituïda (APRAMP) com a via per reintegrar-se en la societat.

La directora d'APRAMP, Rocío Mora, ha agraït a la reina el seu gest en suport de les dones que volen escapar de les xarxes de proxenetes. "El missatge d'avui és clar, és un missatge contra l'explotació. Fa falta aquest posicionament al costat de les supervivents, i la reina ho ha fet", ha explicat Mora a Efe. Segons la responsable d'APRAMP, la reina manté contacte amb l'associació i comparteix que "la prostitució i el tràfic són una forma més de violència contra la dona". Letícia ha participat en alguns actes amb APRAMP per mostrar el seu suport a la seva tasca, que passa per combatre el tràfic de dones i demanar que es penalitzi per llei tota forma de proxenetisme, també la demanda de prostitució.

El març de l'any passat Letícia va assistir amb Montero a una reunió amb la directiva de l'associació, el primer acte en què va coincidir amb la ministra d'Igualtat. La reina també va rebre una delegació d'APRAMP al Palau de la Zarzuela el juliol de 2018, en la qual hi havia diverses dones que van ser víctimes d'explotació sexual, per interessar-se per la seva activitat contra el tràfic de persones. A l'inici de la pandèmia, va mantenir una conversa telefònica amb la directora de l'associació per interessar-se per les accions que estaven duent a terme durant el confinament.

stats