Societat 30/01/2018

L’Ajuntament de Vila licita tres obres per valor d’1,2 milions d’euros

En menys d’un mes començaran les obres al pont de sa Llavanera, que actualment està tallat al trànsit pesat; a la casa de sa Colomina, que serà el primer Casal de la Igualtat de la ciutat, i al parc de s’Illa, fruit d’un procés participatiu amb 375 boixos de fins a 12 anys

Armando Tur
2 min
El pont de sa Llavanera tallat al trànsit pesat

EivissaL’Ajuntament de Vila ha adjudicat les obres de construcció del parc de s’Illa, de la restauració de la casa de sa Colomina i de la consolidació del pont de sa Llavanera, unes feines per les quals s’invertirà un total de 1.228.600 € i que hauran de començar en un termini màxim de 30 dies després de la seva adjudicació.

L’obra més necessària és la de reparació i consolidació del pont de sa Llavanera, un pont situat a l’avinguda Joan Carles I el qual, des d’aquest estiu, té restringit el pas de vehicles de gran pes. Segons l’Ajuntament, aquest pont cedeix des de l’any 2014 i el consistori s’havia vist obligat a fer-hi una sèrie d’intervencions. A més, s'hi feien controls dels serveis tècnics de l’Ajuntament i s’havia redactat un projecte de consolidació que ha estat aprovat per diferents administracions. Ara es farà una obra que té un termini d’execució de quatre mesos i un pressupost de 451.256 €, adjudicada a la UTE Copcisa – Olives.

D’altra banda, també s’ha licitat el parc de s’Illa, que estarà ubicat a Can Misses i tindrà una superfície de 3.500 metres quadrats. Aquest projecte es va impulsar com un procés en què varen participar 375 boixos de 0 a 12 anys, ja que el parc estarà destinat a tota aquesta franja d’edat. El model de parc elegit entre els boixos és de tipus evolutiu. Disposarà d'un circuït per a bicicletes, una tirolina, elements de joc, un rocòdrom i una zona de descans, tot inspirat en elements de l’illa d’Eivissa. L’obra ha estat adjudicada a l’empresa TECOPSA, qui ha presentat la millor oferta econòmica amb un pressupost de 403.145€ i ha afegit totes les millores previstes al plec. S'ha previst un termini de tres mesos per a la finalització de l’obra.

La reforma de la casa de sa Colomina ha estat adjudicada a l’empresa Albaida i està previst que el termini de les obres sigui de sis mesos. Les obres de rehabilitació d’aquesta construcció, del segle XIX, recuperaran l’estat original de l’immoble adaptant-lo als usos d’un edifici modern. Aquesta casa es recuperarà per convertir-se en la seu del Casal de la Igualtat, que tindrà de 255 metres quadrats entre la planta baixa i la primera planta de la casa. A la planta baixa hi haurà un despatx, una sala de lectura amb biblioteca relacionada amb matèria d’igualtat i una sala amb un bany que seran independents de la resta de la casa. A la primera planta hi haurà una gran sala multifuncional i dues de més petites on es podran fer exposicions, xerrades, projeccions i diferents activitats. Aquesta sala també tindrà un accés directe independentment de la resta del casal. Aquesta licitació té un pressupost de 374.199€.

stats