La setmana que m'espera
Societat 02/07/2022

“Procur berenar una mica bé per tenir reserves tot el matí”

La llibretera d'Embat Glòria Forteza ens conta com serà la seva setmana

2 min
Glòria Forteza a la llibreria Embat.

PalmaHabitualment, em despert a les 7.30 hores. Procur berenar una mica bé per tenir reserves tot el matí, de pa amb oli, un poc de fruita i suc. Aquest sol ser el meu ritual del matí. Després, arrib devers les 9.30 hores a la llibreria, a Embat.

Aquest dilluns posaré al dia el company que ha estat de vacances, perquè pugui saber un poc quines han estat les incidències registrades quan no hi ha estat. Vindran pares que venen a cercar llibres d’escola, de repàs i lectures d’estiu.

Enguany, hi ha molta varietat d’autors i novel·les per als mesos que venen. Hi ha escriptors per a tots els gustos, però jo recomanaria llegir Maite Salord, la darrera publicació de la qual és El país de l’altra riba; Sebastià Alzamora, que triomfa amb Ràbia, i Xavier Moret, que ha escrit Mallorca, obert tot l’any, que em pareix un llibre molt curiós.

Jo acabaré de llegir Cinco inviernos, d’Olga Merino. En aquest llibre, l’autora conta la seva experiència com a periodista corresponsal a Moscou durant els anys 90. És molt interessant perquè, llavors, ella va escriure notes breus i sense data i, ara, en aquesta obra, les comenta. També tenc pendent d’acabar 24 contes d’Anton Txékhov. Em queden un parell de contes i, pel que he pogut veure fins ara, són tots extraordinaris.

Dimarts serà un dia de planificació. Tenc una reunió per posar fil a l’agulla a una sèrie d’activitats que estam preparant per als mesos vinents, a veure què ens surt. De fet, dilluns horabaixa el dedicaré a preparar l’esborrany de les propostes que he pensat i que presentaré durant aquesta trobada amb altres companys.

I dimecres és un dia molt especial per a mi: la meva neta fa dos anys! Farem una bona festa perquè, a causa de la pandèmia del coronavirus, no hem pogut celebrar el seu aniversari així com toca. Ens reunirem tots a casa seva, hi haurà les meves filles, els gendres i els amics de la meva neta. Procurarem fer un poc de bulla, però, sobretot, que els infants que vinguin s’ho passin beníssim.

Per altra banda, dijous quan vagi a la llibreria ja hauran arribat les novetats de la setmana que ve. A més, aprofitaré que ja arriba l’estiu per pensar com puc preparar els aparadors ara que ve la calor. M’encanta dissenyar els aparadors monogràfics com la mar, viatges, però sempre des d’un caire transversal on càpiguen els coneixements, guies, novel·les, contes, poesia, història... De tot, però sempre al voltant del tema triat.

Finalment, divendres serà un dia de molt de sarau. Normalment, aquest dia arriben molts de paquets, així que ens toca aferrar-nos una mica entre tots. A més, el divendres sol ser el dia que venen més clients, perquè aprofiten el cap de setmana per atrevir-se amb llibres nous. La clientela que ve aquest dia, normalment, ens demana assessorament, recomanacions d’algunes novel·les que ens hagin agradat més.

stats