LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 11/09/2020

“El cap de setmana, si puc estar unes hores sense mòbil, millor”

El President d’El Pi, Toni Amengual, explica com serà la seva setmana

Catalina Riera
2 min
“El cap de setmana, si puc estar unes hores sense mòbil, millor”

Cada dia m’aixec al voltant de les 6.30 hores, de vegades fins i tot abans. Just despertar-me, m’agrada fer esport, entre 15 i 30 minuts diaris. En concret, faig una estona d’el·líptica i després estiraments. M’agrada molt anar a córrer, però no ho puc fer cada dia.Quan acab de fer esport em peg una dutxa, berén d’un cafè amb llet, però no tot sol, sempre intent acompanyar-lo amb alguna altra cosa. Mentre berén, mir la premsa. Sempre solen ser les 8.15 hores quan surt de casa. Visc a Consell i cada dia he d’anar a Palma, normalment tard una mitja hora. A Mallorca tenim molta sort, perquè les distàncies són curtes. Dins el cotxe em pos la ràdio per seguir l’actualitat, sempre em pos una emissora autonòmica i una d’estatal, així estic al dia. Ara em trob en un moment de la meva vida al qual no estava acostumat. Fa dos mesos que m’ha canviat la vida totalment i m’estic habituant a presidir un partit polític. La veritat és que pel mes de gener no em pensava dirigir El Pi, i aquí som, molt il·lusionat. A més, ho compagín amb la meva activitat professional. Som advocat, des de fa 25 anys, i vull continuar exercint. Em consider una persona feinera, i quan em fic en un projecte, m’hi dedic en cos i ànima.

Els dilluns em reunesc amb els equips de feina de les institucions i del partit, per planificar la setmana, entre altres temes. Els horabaixes tenim reunió de la Permanent d’El Pi, però aquest dilluns ho hauré de fer per videoconferència. Estic confinat a causa del virus fins dimarts. Esper que tot surti bé i poder tornar a la normalitat. Aquesta setmana que ve destaca que dimecres i dijous tenim el ple de política general. Tindrem molta feina amb aquest tema.

De dilluns a divendres som molt exigent amb mi mateix, per això el cap de setmana intent desconnectar. I si puc estar sense el mòbil tres o quatre hores, millor. Normalment solem anar amb la família a Can Picafort. Segurament tindré alguna tasca per fer, però també aniré a caminar amb la meva dona. És una activitat que intent fer quasi cada dia. De fet, de vegades anam a caminar pel poble en haver sopat i ens posam al dia. Solem caminar una hora i mitja.

Tenc dos fills, una té 16 anys i l’altre, 13. Estan en plena adolescència. De vegades sortim a córrer i, si podem, també hi anirem una estona el cap de setmana.

Em costa desconnectar, però ho intent. Per això, entre setmana, quan torn cap a casa, em pos música. M’agrada escoltar la dels anys 80 i 90, però també el rock català. De vegades fins i tot em pos una llista que la meva filla té a Spotify per estar al dia del que hi ha. No som gaire de mirar la televisió, únicament mir House of cards. Al vespre, m’agrada anar a dormir prest, normalment cap a les 22.00 h. Quan em fic dins el llit solc llegir, ara estic amb el llibre La teoría de la democracia compleja, de Daniel Innerarity.

stats