LA SETMANA QUE M’ESPERA
Societat 21/08/2020

“Ara m’aixec un poc més tard, a les cinc del matí”

L'ànima del Fornet de la Soca,Tomeu Arbona, explica com serà la seva setmana

Alba Tarragó
2 min
“Ara m’aixec un poc més tard, a les cinc del matí”

PalmaAra m’aixec un poc més tard, a les cinc del matí, perquè tenc un problema d’esquena. Però durant vuit anys m’he aixecat cada dia a les tres. Tenc una sèrie de rutines que no puc canviar per res i la primera és el cafè. Després em prepar l’agenda. Som un forner molt actiu i no només estic davant les pastes.

El primer que faig és anar al mercat. Els dimarts i els dissabtes vaig a l’ecològic i la resta de dies, a la plaça de l’Olivar. Tenc un parell de llocs que m’interessen perquè tenen producte local. Sempre m’agrada veure exactament què compram perquè anam adaptant el receptari a les fruites i verdures de temporada. Després vaig a l’obrador i ajud a preparar la botiga. M’agrada supervisar-la cada dia, repassar els aparadors i els productes, i xerrar amb els dependents.

Normalment som el cuiner de casa nostra i faig el dinar i el sopar. El dinar sol ser molt senzill, faig una amanida i carn a la planxa. Després faig una migdiada, que és imperdonable, encara que siguin 20 minuts. Quan m’aixec, faig una reunió amb la meva dona, María José, que és l’altra meitat de l’ànima del Fornet. I sempre que puc vaig en bicicleta entre una hora i mitja i dues hores. Quan torn, prepar el sopar i mir un poc les notícies; només l’encapçalament per no contaminar-me gaire abans d’anar a dormir. Després vaig a l’habitació i llegesc una estona.

Aquesta setmana és peculiar perquè divendres inauguram la nova botiga a l’antic local de Can Corbella i farem un petit acte íntim amb unes quantes persones. Dissabte és quan l’obrim oficialment. Així que, a banda de les rutines diàries, hi ha tot el volum de preparatius de la botiga, en els quals m’he involucrat molt. La nostra idea és reproduir el mateix producte i servei que ja oferim a la plaça Weyler. Feim servir el mateix patró de forn tradicional.

Dilluns farem una jornada de formació amb els cinc nous treballadors. Serà una formació molt peculiar, a casa nostra. Volem que els dependents sàpiguen transmetre molt bé el que volem comunicar a través del menjar. A banda de fer una degustació, els explicam la història del Fornet, d’on venim i cap on volem anar.

A més a més, aquesta setmana tenim una jornada amb una televisió holandesa que ens ha proposat sortir a un programa de cuina i viatges. És des de les quatre del matí fins al vespre. És una cosa molt simpàtica que ens fa molta il·lusió. Passaran tot el dia amb nosaltres i entrevistaran els clients.

Diumenge és un dia de semirelax. Al matí faig una reunió amb la meva dona per temes d’empresa i després desconnectam. També sol ser un dia per anar a la platja o d’excursió i trobar-nos amb amics o la família. Una altra rutina que tenc tots els diumenges és anar al mercadet de Consell. Així és com s’ha moblat el Fornet. És com pintar un quadre, ho anam fent a mesura que trobam les peces.

stats