Violència feixista

A l'UCI un home de 32 anys a causa d'una agressió feixista a Castelló de la Plana

El col·lectiu la Cosa Nostra afirma que el regidor de Vox, Antonio Ortolá, és el "màxim responsable"

ARA
2 min
Membres dels centre social la Cosa Nostra de Castelló de la Plana a les portes de la seva seu.

ValènciaLa Policia Nacional investiga una presumpta agressió grupal feixista en la nit del passat dissabte a Castelló de la Plana en la qual va resultar ferit de gravetat un home de 32 anys que es troba ingressat en la Unitat de Vigilància Intensiva de l'Hospital General de la ciutat amb pronòstic reservat. A hores d'ara no ha transcendit cap arrest i des de la Policia Nacional han destacat a l'ARA que, de moment, no revelaran cap detall de les investigacions.

L'atac s'hauria produït durant el primer cap de setmana de les festes de la Magdalena, i segons el col·lectiu antifeixista de la ciutat la Cosa Nostra, es tracta d'una agressió ultra amb un rerefons ideològic. Mitjançant el seu compte a la xarxa social X, l'entitat ha culpat de l'agressió "l'incendiari regidor" de Seguretat i Emergències i dirigent de Vox, Antonio Ortolá, a qui han qualificat de "màxim responsable de tots els incidents ocorreguts".

El polític i membre de l'equip de govern de la ciutat ha negat les acusacions i, mitjançant una publicació en la mateixa xarxa social, ha condemnat l'atac. "Per si hi ha algun descerebrat al qual li queda el mínim dubte: la meua total repulsa a l'agressió violenta; el meu profund desig que tot el pes de la llei caigui sobre els agressors; i abans de res que el lesionat es recuperi com més prompte millor". 

Des de la Cosa Nostra afirmen que l'objectiu dels presumptes atacants era arribar a la seu de l'entitat, situada a escassos metres del lloc on va tenir lloc l'agressió, i on l'associació estava celebrant una festa. En declaracions a la revista El Temps, membres del col·lectiu social han afirmat que l'atac es va produir "just quan un dels cotxes patrulla que els estaven vigilant va desaparèixer". En aquest sentit, també han acusat la policia d'impedir-los traslladar a un centre sanitari al jove ferit. "No volíem agafar-lo pel tipus de ferides que tenia", explica un testimoni citat pel setmanari.

Segons testimonis citats pel diari El País, el jove apallissat es trobava al carrer quan va ser sorprès per un grup d'entre 25 i 30 integrants, “vinculats a l'extrema dreta” i carregats amb barres i pals. A més, i segons una informació del diari El Salto, hi ha almenys una dotzena més de ferits de diferent consideració i un nombre encara indeterminat de persones està elaborant comunicats mèdics i reunint informació per presentar possibles actuacions o denúncies.

Des de la Cosa Nostra han refermat la seva intenció de continuar amb els seus actes reivindicatius amb motiu de la celebració de la Magdalena. “No podran fer res davant un poble unit, alegre i combatiu, tenim molt clar que resistir és vèncer”, han assenyalat a X. “Gràcies i moltíssim amor i respecte als que es juguen la seua llibertat i, sobretot, el seu cos, per a no cedir i confrontar a la reacció que ahir […] va intentar parar un Castelló crític, solidari i antifeixista”, han conclòs.

stats